Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

10 hurtige: Sonja Rosenlund

Populær
Updated
Sonja_Kasper_Fladmose

Et møde med Take That sendte et barn direkte i armene på Black Sabbath og Led Zeppelin. Men det var de søde toner af undergrundsdødsmetal, der førte hende på dybt vand. Arsenic Addicts forsanger åbner dagbogen.

Fotograf
Kasper Fladmose
Forfatter

Hvad er dit første minde med heavy metal? 
Som 10-årig købte jeg en ghettoblaster og en cd med Take That. Efter at have hørt et par numre tog min mor ud og købte Black Sabbath, Led Zeppelin og Deep Purple til mig i stedet. Kort efter hørte jeg Metallica, Sepultura og Kreator på feriekoloni, men det helt store wauw for mig var en sen eftermiddag på fritidsklubben, hvor jeg hørte Jeg Er En Lampe øve gennem et åbent vindue. Siden da har jeg haft dødsmetal i hjertet.

Hvad er dit favoritband gennem tiderne?
Skal man vælge? Jeg er ikke så god til at begrænse mig, og der er så mange at vælge imellem ...

Hvilken musiker vil du helst drikke en øl med på en bar?
Vil allerhelst drikke rigtig mange øl med rigtig mange metalmusikere på én gang – kan jeg vælge det? Ellers skulle det nok være Karl Willets, David Ingram, CorpseGrinder, Jeffrey Walker eller Barney Greenway.

Hvad er dine fem yndlingsplader?
Jeg har ingen plader og hører sjældent hele albums, men de seneste fem albums, jeg har hørt i fuld længde, er: Anaal Nathrakh – Endarkenment, Pig Destroyer – Head Cage, Coffin Creep – Corpse Defiler, Defcon Zero – Music for Gluesniffers, Terrorists & the Mentally Ill og Defecate – Beating with Disgust.

Hvad har været din bedste koncertoplevelse?
Der er så mange. De bedste koncerter er ofte med små bands, der spiller på deres hjemmebane, inden det bliver strømlinet. Som ung blev jeg tryllebundet af koncerter med bl.a. Bolt Thrower, Napalm Death, Satyricon, Vader, Konkhra og Dimmu Borgir. Af nyere huskværdige oplevelser er Memoriam lige før corona lukkede alting og studietur med bandet til Hate og Vader sidste år.   

Hvilke platforme bruger du til at opdage ny musik?
For tiden primært facebook-grupper, hvor folk deler nyt og gammelt, de godt kan lide. Det er en fed måde at følge med i nyudgivelser, møde nyt og genopdage glemt.

Hvilket band er din guilty pleasure?
Hvis guilty pleasure refererer til skam over den musik, jeg kan lide, så har jeg ikke nogen.  

Hvilke fordomme er du blevet mødt med som heavyfan?
Ingen, tror jeg. Jo, måske den der med, at det er bare en fase, og det vokser du fra, når du bliver ældre. Jeg nærmer mig 40 og har for nyligt opdaget glæden ved powerviolence, så det føles mere som at modnes ind i ekstremmetal. Mange er nysgerrige omkring, hvad metal går ud på, hvorfor musikken lyder så vild og vred, og hvad det er, der appellerer. 

Hvilke gode oplevelser har du haft ude i heavymiljøet?
Rigtig mange. Helt tilbage fra jeg var teenager til 10-kroners bar på det gamle Tex i Vestergade til større og mindre festivaler og at komme rundt i landet som musiker. Metalmiljøet kan noget helt særligt i forhold til fællesskab og inklusion. Især har det været en god oplevelse at flytte fra København til Fyn og blive en del af det odenseanske metalmiljø, hvor alle har taget rigtig godt imod mig.

Hvorfor blev du metalfan? 
Fordi metal, jo. Energien, vreden, intensiteten, brutaliteten. Musik man kan mærke.

Sonja Rosenlund står til daglig for vokalen i odenseanske Arsenic Addict og medvirkede i første afsnit af vores artikelserie om sexisme i metalmiljøet. For nylig talte vi lidt mere med resten af bandet, da vi dykkede ned i Odenses rådne metalscene.