Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

10 hurtige til Mikael Stanne

Populær
Updated
10 hurtige til Mikael Stanne
10 hurtige til Mikael Stanne
10 hurtige til Mikael Stanne
10 hurtige til Mikael Stanne
10 hurtige til Mikael Stanne

Under Deftones-koncerten i KB-Hallen rendte vi ind i Dark Tranquillity-forsangeren Mikael Stanne, der velvilligt stillede op til vores klassiske 10 spørgsmål.

Titel
Mikael Stanne
Dato
27-11-2010
Distributør
Fotograf
Jacob Dinesen (Pumpehuset '08)

Det skulle egentlig bare have været en opfyldning af væskedepotet i form af endnu en fadøl, men i forhallen sad Mikael Stanne og nød en øl.

Chancen blev taget og hans samtale med sin "date" blev brutalt afbrudt. Det havde hun dog prøvet mange gange før, så de syv minutters afbrydelse tog hun, som interviewofferet, med et smil.

1. Dine alletiders fem favorit albums?

'2112' – Rush
'Close to the Edge' – Yes
'Grace' – Jeff Buckley
'Extreme Aggression' – Kreator
'Piece of Time' – Atheist

2. Er der et nummer, du ville have dræbt for selv at have skrevet?

- Åh, der er så mange. Men noget der lige springer frem er Grip Inc. med 'Hostage to Heaven' (her begynder Mikael at nynne og forsøger at overdøve Deftones i baggrunden). Når Dave Lombardo kommer på med sin dobbelte stortrommer…uha!

Er det så også din yndlingssang?

- Nej, det er én af mine yndlingssange. En af mine yndlings-thrash-hymner i hvert fald.

3. Men hvad er så din yndlingssang?

- Svært valg, men en sang, som altid får mig op at køre er 'Limelight' (fra albummet 'Moving Pictures' (1981) af Rush – red.)

4. Dit favoritband gennem tiderne?

- Åh, nu gentager jeg bare mig selv. Men det er Rush. Uden tvivl. De har været med mig i så lang tid, og de har aldrig skuffet mig.

5. Din bedste koncertoplevelse nogensinde?

- Der er selvfølgelig et par Rush-koncerter, men en af mine store minder er Kreator, da de spillede i '88 i Göteborg. Det var en af de første koncerter med et stort band, som jeg gik til.

- 'Extreme Aggression' var lige udkommet (udkom i '89, så Stanne husker nok forkert for koncertåret - red.), og det var dér, det gik op for mig, at jeg ville være guitarist og sanger (Mikael spillede guitar på Dark Tranquillitys debut, som dog havde Anders Fridén fra In Flames på vokal – red.).

Hvor gammel var du da?

- 16 eller 17 år.

6. Er der et andet band, du gerne ville være med i?

- Det tror jeg ikke. Jeg føler mig så godt tilpas i Dark Tranquillity, at jeg tror jeg ville føle mig utilpas i et andet band. Jeg har hoppet ind i så mange andre bands – fx i In Flames et stykke tid – men det var altid blot fordi det var interessant og for sjov.

- Jeg kan ikke rigtig se mig selv spille for alvor med andre, fordi det bånd vi har mellem os i DT, og den måde vi kommunikerer på… det er blevet en del af mit DNA. Jeg ville være nødt til at finde på noget helt nyt, hvis jeg skulle kunne passe ind i et andet band.

7. Har I et før-scenen ritual?

- Årh, vi har alle vores forskellige ting for at varme op, men normalt prøver vi at komme i et godt humør, og åbner en flaske champagne, og prøver at ramme den rigtige ånd: ”Yeah, let’s fuckin’ do it!”. Ja, og komme over tømmermændene fra dagen før.

8. Det bedste ved at være metalmusiker?

- At komme til at se en masse forskellige steder. Ikke at rejse! Og at møde en masse mennesker; jeg har fået så mange gode venner rundt omkring i verden. Det er fortjenesten og højdepunkterne.

9. Hvad er det værste ved at være metalmusiker så?

- Det er at rejse og så de sene timer med ventetid.

10. Dine og bandets nærmeste fremtidsplaner?

- Vi har lige afsluttet touren for det seneste album, men vi har lige et par shows mere i januar og februar. Det er blandt andet på et krydstogt i januar. "70.000 tons of metal" fra Florida til Mexico og retur. Og så vil starte på at skrive det næste album i foråret og tager på endnu en tur til sommer, tror jeg. Lige nu er det ret stille og roligt, vi slapper af.

Kom du her for at se Coheed And Cambria siden du nu sidder herude i forhallen mens Deftones spiller?

- Ja, bestemt for at se Coheed..., men jeg er også glad for Deftones, lyden er bare forfærdelig derinde.

Og med denne svenske vurdering af den ret almene opfattelse af lyden i KB-Hallen, smuttede skribenten nu alligevel ind og fik resten af Deftones-showet med.