Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

10 hurtige til en heavynørd

Populær
Updated
10 hurtige til en heavynørd
Porcupine Trees Steven Wilson hylder en bred vifte af favoritter fra Beach Boys til Meshuggah. 1. Dine alletiders fem favorit albums??

"Jeg vil muligvis kunne lave en top 500, men kan umuligt få det ned til en top 5. Men for at nævne nogle albums som jeg kommer tilbage til igen og igen: Tangerine Dreams 'Zeit', Miles Davis’ 'Bitches Brew', Electric Light Orchestras 'Out of the Blue'. Det er alt for svært at nævne flere og undlade at nævne andre. Det var dog tre!"


2. Hvilket nummer ville du have dræbt for selv at have skrevet?

"'God Only Knows' af Beach Boys."


3. Din favoritmusiker gennem tiderne?

"Min favoritmusiker er Robert Fripp, min favoritsangskriver er Nick Drake."


4. Dit favoritband gennem tiderne?

"Det skifter hver måned og jeg kan ikke fremhæve et band som værende the band. De seneste år har det dog mest været svenske Meshuggah."


5. Din bedste koncertoplevelse nogensinde?

Gennem hele mit liv? Jøsses! Jeg husker min første, som var med Hawkwind, da jeg var da ti år gammel. Det var en fantastisk oplevelse, men dog ikke min bedste. Hmmmm... det må nok være med et fransk band der hedder Magma. Jeg så dem for ca. fem år siden, hvor de virkelig gjorde indtryk. De er femten mand på scenen, og de synger på deres eget imaginære sprog, samtidig med de spiller en meget intens jazz rock. Det var en ekstrem rig oplevelse."


6. Hvilket band vil du allerhelst selv turnere med?

"Jeg vil meget gerne turnere med Sunno))! Jeg elsker dronemetal og jeg er sikker på, at det ville en være en fantastisk oplevelse at turnere med specielt Sunno))."


7. Det vigtigste før-scenen ritual for dig & bandet?

Vi surmuler alle over alt. Over alt! Lige før et show begynder, kan du være sikker på, at finde vores band i omklædningsrummet, hvor vi brokker os over alt: Airconditionapparatet i bussen, mangel på søvn, sound check, pladeselskabet og manageren. Vi brokker os over alt. He, he, he."


8. Det bedste ved at være i et band som dit?

"Det bedste ved at være i Porcupine Tree er, at få den respekt som vi får ved at have gjort tingene på den hårde måde. Vi har aldrig været skånsomme over for os selv. Vi har været i gang i 15 år nu og det har været en meget, meget langsom proces at få etableret den lytterskare, der kan sælge koncerter som i aften (Pumpehuset d. 10/7, hvor der var udsolgt – red.). Nogle bands gør dette i løbet af ét album – vi skulle stor set bruge ni på at komme hertil!"

"Men vi ser det som en succes, at vi har gjort det uden support fra radioer og andre medier. Vi har gjort det på den gamle måde - ved at turnere meget og vedblive med at lave kvalitetsplader. Dét, samt at vi nu også får anerkendelse fra nogle af de musikere, som vi selv har beundret i så mange år, der nu opsøger os for at høre om de kan medvirke på vores plader (Alex Lifeson fra Rush og Robert Fripp fra King Crimson gæster på Porcupine Trees seneste skive, 'Fear of a Blank Planet' – red.). Begge dele er en kæmpe anerkendelse."


9. Det mest irriterende ved at være i et band som dit?

"Det må være den lange ventetid, der skulle gå, før vi fik opmærksomhed og rent faktisk begyndte at sælge plader. Alle de aftener, vi har spillet for tyve mennesker i en regnfuld lille obskur tysk by, har virkelig været hårdt. De tider er ikke gode, når de strækker sig over en længere årrække. Hvilket de gjorde! Det har været deprimerende. Gradvis er vi dog kommet til et sted, hvor vi ikke behøves bekymre os om det mere."


10. Dine og bandets nærmeste fremtidsplaner?

"Vi går i studiet, når vi kommer hjem fra denne tour. Vi skal så indspille formentlig fire sange, som vi begyndte på under indspilningerne til 'Fear of a Blank Planet'. Vi nåede ikke at gøre disse sange færdige og de vil derfor udkomme som en EP eller et minialbum til oktober."

NB: Dette minialbum hedder ”Nil Recurring” og er nu udkommet på bandets eget selskab, Transmission. Det kan kun købes via hjemmesiden [url=http://www.burningshed.com]www.burningshed.com for 7£. Porcupine Tree kan desuden opleves i Store Vega, Kbh. mandag den 26. november. Der er stadig billetter at få. Anbefales!