Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Premiere: Hiraki – Blossom Cutups (Pani Rework)

Updated
hirakipani

Spændingen er stor. På fredag udkommer Hirakis plade ‘Alterer’ og allerede nu præsenterer vi en dugfrisk video.

Kunstner
Dato
10-05-2022
Forfatter

Der er kun få dage tilbage før ‘Alterer’ rammer gaden, og det er altså noget at se frem til. I Hiraki har de arbejdet i døgndrift på at få en video klar til dette rework af ‘Blossom Cuts’, der også giver et helt nyt perspektiv på The Stumbler fra den fantastiske video til ‘Stumbling through the Walls’ ‘Wonderhunt’.Bag navnet Pani gemmer sig en person, der efterhånden har bredt sine tråde ud over meget store dele af den danske hardcorescene og som efterhånden må siges at være en af de vigtigste personer i den danske hårde musik anno 2022.

“Pani” hedder nemlig i virkeligheden Victor Kaas. Kaas er frontmand i det fremadstormende hardcoreband Eyes, ditto i mathcoreorkesteret Telos og fremadsynet booker på den københavnske scene under navnet Trashboy Shows.

Om ‘Blossom Cutups’ siger han:
– De fleste der kender til den musik jeg laver, havde nok ikke lige set dette komme. I løbet af første og særligt anden lockdown, blev jeg ret optaget af musikproduktion og det at skabe elektronisk musik. Jeg har været vild med techno i mange år, men af eller anden grund blev jeg ret optaget af 90'ernes UK drum’n'bass og jungle lyd.

– Jeg fandt ret hurtigt ud af hvordan jeg kunne tage træk fra de genrer og indføre noget af al den kaos, der eksisterer i alt det andet musik jeg laver – heriblandt at sample hardcorebands.

Og lige som jeg var begyndt på dette og havde gjort det til en del af et semester projekt på mit studie på Rytmisk Musikkonservatorium, spurgte Hiraki, om jeg ville lave et remix af et af deres numre. Måske verden kommer til at se mere af denne side af min musikalitet i den nærmeste fremtid? Hvem ved. Lige nu er jeg bare helt vildt stoked over at få denne sang ud og at være med på sådan et vildt, ambitiøst og fedt projekt, som ‘Alterer’ er.

Alterer udkommer fredag 13. maj.