Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

RF ’23: Lock Up, Perturbator, Siamese og mange flere

Populær
Updated
-DSF3045-89-1493681681

Der er meget på programmet til sommer. Grind fra Lock Up og Deaf Club, metalcore fra Siamese, synthwave med Perturbator og så videre.

Dato
31-01-2023
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen

Så er det blevet tid til nyt fra det orange hjørne. Roskilde Festival offentliggør igen en håndfuld navne til sommerens omgang og vi har naturligvis fundet frem til de mest spændende for vores læsere. Det er en broget omgang, og selvom det måske ikke er de største bands, der hives op af hatten, er der ikke desto mindre spændende ting i mellem

Lock Up


Shane Emburys guldgrindorkester vender tilbage til Danmark med fuld smæk på de skrigende halse. Lige for tiden ledsages Embury af At the Gates’ Tomas Lindberg og Kevin Sharp på vokalen, og der er endnu en gang lagt op til sveddryppende grind.
Bandet har været ledsaget af skiftende lineups og har blandt andet budt på Peter Tägtgren, Nick Barker og Jesse Pintado. Vi var ikke ovenud begejstrede for deres seneste udspil, men live plejer de sjældent at skuffe. Hvis vejret er med os, er der rig mulighed for at støvet skal fæstne sig på svedige kroppe.

Læs alt om bandet her.
Læs seneste koncertanmeldelse her.
Læs seneste pladeanmeldelse her.
Læs seneste interview her.


PerturbatorFranske James Kents synthwave når nu til Roskilde i form af Perturbator. Vi har tidligere ladet os henrykke af Kent på Roadburn, hvor hans projekt med Cult of Lunas Johannes Persson gav den magiske 666-karakter. Som Perturbator i Pumpehuset red vi ikke helt på samme bølge i november 2022, men det kan være, Kent får rettet op på det når det sker på markerne ud for domkirkebyen. Vi var glade for den seneste plade ‘Lustful Sacraments’, og er man i humør til en blanding af Depeche Mode, Type O Negative, Moonspell, Nine Inch Nails m.fl., så er Perturbator bestemt værd at sætte kryds ved når man skal beslutte sig for hvilken rute, der går gennem det musikalske landskab på RF’23.

Læs alt om bandet her.
Læs seneste koncertanmeldelse her.
Læs seneste pladeanmeldelse her.

Siamese


Danske Siamese har vældig højt til loftet i deres stort anlagte og appetitligt klingende popsange, der har følgeskab af skarpt chuggende guitarer, elektronisk earcandy og energisk samspil fra rytmesektionen. Vi var glade for kvintettens seneste album, som vor anmelder beskrev som “nærmest en tour-de-force i velskrevet pop-core”. Flotte ord, som bandet passende kan kvittere for ved at levere storslåede omkvæd til folk, der vil have ‘core med en god melodi på Roskilde Festival.

Læs alt om bandet her.
Læs seneste koncertanmeldelse her.
Læs seneste pladeanmeldelse her.
Læs seneste interview her.

TinariwenÆgte ørkenrock i ægte forstand. Det legendariske tuareg-kollektiv har i flere årtier stået i spidsen for den bølge af rock-, blues- og afrikansk folk-hybrid fra Sahara-ørkenen, der særligt siden årtusindeskiftet har gjort sig mere og mere bemærket på den internationale musikscene – som blandt andre Roskilde Festival gjorde sin del for at sprede ud til nysgerrige lyttere. Og netop nysgerrighed burde alle Devilution-læsere også iklæde sig, for hvis Tinariwen står højt hos et af redaktionens mest black metal-elskende individer, er der altså noget om snakken. Forvent de helt fede riffs, rytmiske klapsalver, evig solskinsstemning uanset de faktiske vejrforhold og en trangen til også at skaffe dig en tagelmust.

Body Type


Det Sydney-baserede rockband er stadig ganske frisk fra trykken, og udgav kun deres første album i maj sidste år. Indtil videre har de fået rigelig opmærksomhed, er blevet sammenlignet med Soccer Mommy og er nominerede til en Australian Music Prize. Det er første gang det unge band gæster vore himmelstrøg og man har mulighed for at være first mover.

Candy


Salgspitchet for amerikanske Candys Relapse-debut er “en af 2022’s mest brutale albums, der bryder rammerne for metal, punk og hardcore”, og selvom det måske er malet med en meget venlig pensel, så er der helt klart en energi at komme efter. Vi andre ville måske nok kalde det metalcore, men der er lagt i kakkelovnen til god crowdenergi.

Deaf ClubCrusty og hæsblæsende hardcore fra Justin Pearson (The Locust, Dead Cross, Planet B), Brian Amalfitano (ACxDC), Scott Osment (Weak Flesh), Jason Klein (Run With The Hunted), og Tommy Meehan (The Manx, Chum Out!), der gør sit allerbedste for at kanalisere den sindssyge, de mener at kunne se i verden omkring dem.
Det er tinnitus i pladeform, og vi regner ikke med, at showet overstiger tyve minutters varighed. Det er altså grindende, blæsende, hamrende og skrigende, og det er ikke for sarte sjæle.

Destroy Boys


Californisk punk med rigelig solskin og vind i håret. Selv beskriver de lyden som “Hvis Blondie snublede ind i Misfits’ øver”, og der er blevet spillet rigeligt punk rock og riot grrl på teenageværelserne hos den amerikanske trio.
De har allerede adskillige LP’er og EP’er under bæltet og har headlinet festivaler og koncerter i hjemstaten, så det er erfarne typer vi har med at gøre.

Nova Twins


Den britiske duo Nova Twins er moderne, alternativ rock og noise-pop. Bandet blev dannet i 2014 og de har udsendt to plader i 2020 og 2022. Den seneste hedder ‘Supernova’ og her udforsker man både politisk kritik i teksterne og Amy Love og Georgia South vil helt sikkert bringe festen til Roskilde Festival i 2023. De har varmet op for Prophets of Rage og Skunk Anansie, så der er nok tale om et nyt navn, men forvent at de kan deres kram når de rammer Danmark for første gang til sommer.

Wu-Lu


Miles Romans-Hopcraft, som stammer fra det sydlige London (en bydel, der har meget godt på samvittigheden rent musikalsk) fusionerer hiphoppen med punket attitude, smadrede, groovy beats, post-punk og screamo. En fascinerende og flabet genreblanding, som nok skal gøre sig godt på Dyrskuepladsen.