Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Videopremiere: Grava – ‘Crusher’

Updated
grava crusher

Devilution kan i dag, som eneste danske medie, præsentere Gravas spritnye video til ‘Crusher’.

Kunstner
Dato
14-03-2023
Forfatter

Det dansk-færøske band Grava har i dag premiere på videoen til sangen ‘Crusher’, fra sidste års ‘Weight of a God’. ‘Crusher’ er, i sagens natur en af de tungere sager på pladen, og da vi anmeldte debuten sidste år, skrev vi følgende om den:
“Det er tunge sager, og Grava behandler også deres vægtige lyriske emner med al den respekt, man kan forestille sig, og det er faktisk en velkommen afveksling. Ofte svælger vi i døden og dens ekskretioner eller romantiserer og æstetiserer den til en fjern mindelse om, hvad den medfører, men på ‘Weight of a God’ er vi i de lidendes sko, og forstår til fulde, hvad det handler om, mens de tre musikere spiller rekviem for dem, der har måttet lade livet.”

Og dette er præcis hvad der sker på ‘Crusher’. Bandet forklarer selv, at sangen videregiver fortællinger fra det syd-asiatiske, hvor Atli Brix Kamban har rejst.
“‘ Crusher’ handler om en mand, som bliver knust under fødderne af en elefant foran en menneskemængde. Under henrettelsen begynder det majestætiske dyr at blive nærmest guddommeligt i hans sind. Som om vægten, han føler, er selveste Ganesh eller en lignende gud, som fælder dom over ham i hans sidste øjeblikke. Hændelser som den her har formentlig været sjældne, men de er sket fra tid til anden.”

Videoen er indspillet i bandets øvelokale og er deres første video, hvorfor de ønskede, at den skulle afspejle dem i en livesituation.