Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

802 drages af vampyrer i mørket

Updated
Velvet
802

Det nye, synthmetalliske håb fra Djursland holder kortfilms-mediet i live, og introducerer os denne gang til 'The Curse of the Velvet Vampire'.

Kunstner
Dato
17-11-2023
Forfatter

Tilbage i marts var første gang, vi stiftede bekendtskab med dette nye, jyske foretagende 802. En trio, der fusionerer en fuzzladet bund med tyktflydende synthlag og drømmende stemmer, formidlet gennem et shoegazer-venligt filter – dengang i form af kortfilmen til 'My Girl', som vi anmeldte her.

Her et halvt år senere er det stadig de store, kunstneriske ambitioner, der udfoldes i den efterfølgende kortfilm til andensinglen '22 (Velvet Vampire')'. En film instrueret af Christoffer Schuricht, som senest har arbejdet sammen med David Lynch og skuespiller Mille Bobby Brown (Eleven fra 'Stranger Things') – og netop 'Stranger Things'-inspirationen kan fornemmes i tonen til kortfilmen, der går under titlen 'The Curse of the Velvet Vampire'.

I filmen introduceres vi for to japanske horrorfilm-geeks, der har fundet en VHS med lækre, kvindelige vampyrer, som vi så ser igennem deres briller. Videobåndet følger 802, der tager et hurtigt stop for at slå en streg ude på en kirkegård, trætte og udbrændte. "Hvad drengene ikke vidste var, at der ude i mørket ventede dem angst lidelse og død...", og således fører en Warpigs-øl og en inciterende vampyr med lysende øjne dem ud i blodigt uføre.

Horroræstetikken er tykflydende, og clashet mellem synthwave, shoegaze og den fuzzmetalliske rytmesektion gør 802 til en unik størrelse på den danske scene. Ikke mindst i denne brug af kortfilmen til at ramme sit publikum, så lås lige dit fokus på videoen nedenfor i 13 minutter – og kryds fingre for, at du ikke lider samme skæbne som ofrene i filmen.