Det SKAL du se på Wacken 2010

Populær
Det SKAL du se på Wacken 2010

Vanen tro dækker vi Wacken Open Air-festivalen i det tyske. Her er, hvad vores tre udsendte Kent (K), Emil (E) og Casper (C) mener, at du bare SKAL se i år.

Kunstner
Spillested
Dato
05-08-2010

TORSDAG:

IRON MAIDEN – True Metal Stage kl. 21.30
Fordi: Iron Maiden er en institution i heavy metal. De er ukronede konger af Wacken Open Air og leverede i 2008 et fantastisk show foran 75.000 mennesker. Det gør de igen torsdag aften.

For fans af: NWOBHM.

Pensum: 'Killers', 'The Number of the Beast', 'Powerslave', 'Fear of the Dark', 'Brave New World'.
/K

GOJIRA - WET/Headbangers kl. 23.00
Fordi: Hvis man kan tale om en monolitisk lyd, må denne kvartet fra Frankrig være svaret på Stonehenge. Musikken er en blanding af teknisk død og prog. og teksterne er ovre i det økospirituelle. Spiller metaldruiderne bare halvt så godt som de gjorde sidste år i Amager Bio, bliver det et brag.

For fans af: Meshuggah, Neurosis, Metallica og Opeth.

Pensum: 'From Mars to Sirius', 'The Way of All Flesh'.
/E

GHOST BRIGADE - WET/Headbangers kl. 20.15
Fordi: bandet mixer en mørk sludge lyd med det smukke nordlys, der kan opleves i Finland, og har en sanger med et fedt growl, som han også live formår at veksle over i smuk, melankolsk ren vokal. Blandingen af lethed og tyngde er ikke unik, men finnerne har en stærk sangskrivning, der trods det dunkle udtryk også rykker i koncert.

For fans af: Paradise Lost, Swallow the Sun, My Dying Bride.

Pensum: Isolation Songs
/C


FREDAG:

SLAYER – Black Stage kl. 23.15
Fordi: Slayer er et af de vigtigste bands i thrash-metallens historie. Og Tom Arayas helbred er ikke hvad det har været, så skynd dig at oplev dem live inden det er for sent. Seriøst!

For fans af: Anthrax, Megadeth, Exodus, Metallica, Kreator.

Pensum: 'Reign In Blood', 'Seasons in the Abyss', 'Christ Illusion'.
/K

ARCH ENEMY - Black Stage kl. 20.30
Fordi: Arch Enemy er en del af den svenske melodøds-bølge, og hvor nogle af de andre bands, så som In Flames og Soilwork, godt kan blive lidt vel indadvendte, har ærkefjenden bevaret det udadvendte metalliske, ikke mindst pga. den tyske frontfurie Angela Gossow.

For fans af: In Flames, At the Gates, Dark Tranquillity.

Pensum: 'Wages of Sin', 'Anthems of Rebellion'.
/E

JOB FOR A COWBOY – Party Stage kl. 13.00
Fordi: Næste generation af dødsmetal er blevet undfanget, og dem, der gør det bedst hedder Job for a Cowboy. De er uofficielt undergrundens superstjerner. Det er en speciel oplevelse og de er ved at være så store, at de meget vel kan være fejlplaceret på Party Stage.

For fans af: Cannibal Corpse, Decapitated, Hate Eternal, Whitechapel.

Pensum: 'Genesis', 'Ruination'.
/K

ENDSTILLE – Black Stage kl. 18.00
Fordi: Tysk black-metal ikke bliver mere ekstremt. Med den evige mistanke om forbindelser til den ekstreme højrefløj og deres krigeriske tekster, iblandet en snert kvlt fra Norge og du har opskriften på noget meget anderledes. På hjemmebane er det sikkert en succes.

For fans af: Mayhem, Vreid, Darkthrone.

Pensum: 'Operation Wintersturm', 'Dominanz', 'Endstilles Reich', 'Verführer'.
/K

AMORPHIS - True Metal Stage kl. 11.45
Fordi: dette finske band har genopfundet sig selv, efter den "nye" sanger Tomi Joutsen, kom med i 2005 og genindførte growlet, så bandet nu er en elegant form for melodisk dødsmetal med ren vokal i en helt unik lyd, og fordi bandets sætliste altid ændrer sig og har balance mellem både nye og gamle numre.

For fans af: Sentenced, Paradise Lost, Opeth.

Pensum: Tales from the Thousand Lakes, Elegy, Eclipse.
/C


LØRDAG:

CANNIBAL CORPSE – Black Stage kl. 19.30
Fordi: Verdens største dødsmetalband i så mange år ikke måtte spille materiale fra deres tre første albums i en generation. Det forbud blev afskaffet i juni måned 2006 og samme år var bandet hovednavn på Wacken. Jeg har aldrig før oplevet så stor jubel til en koncert, som da de satte i ’Hammer Smashed Face’. Det skal opleves igen, igen!

For fans af: Suffocation, Malevolent Creation, Six Feet Under, Monstrosity.

Pensum: 'Butchered at Birth', 'Tomb of the Mutilated', 'The Bleeding', 'Evisceration Plague'.
/K

IMMORTAL – Black Stage kl. 22.00
Fordi: De på godt og ondt repræsenterer og personificerer den norske black metal. De er ufrivillige karikaturer, men har også udsendt nogle helvedes gode plader. De sagde farvel og tak kort efter et fantastisk show på Roskilde Festival i 2003, men blev heldigvis gendannet i 2007. Det år lagde de Wacken for deres fødder og gør det utvivlsomt igen i år.

For fans af: Darkthrone, Mayhem, Emperor, Gorgoroth.

Pensum: 'Pure Holocaust', 'Battles in the North', 'Blizzard Beasts', 'Sons of Northern Darkness'.
/K

SOULFLY – True Metal Stage kl. 23.15
Fordi: Max Cavalera ikke længere spiller i Sepultura, men os der også gerne vil høre ’Territory’ og andre klassikere med den oprindelige forsanger har så chancen med Soulfly, da Max ikke er nærig med at give et nummer eller tre fra sit tidligere band. Er man til junglerock kan man også høre Soulflys numre.

For fans af: Sepultura, Soulfly, Ektomorf.

Pensum: 'Arise', 'Beneath the Remains', 'Chaos A.D.'.
/K

UNLEASHED - Black Stage kl. 14.30
Fordi: Er man til dødsmetal der handler om de gamle vikinger og deres verdensbillede, og synes man samtidig at Amon Amarth er lidt for poleret, er Unleashed noget for én. Bandet er fra Sverige, og det har derfor lov til at synge om den slags, modsat bands der ikke kommer fra Skandinavien.

For fans af: Entombed, Amon Amarth, Nihilist.

Pensum: 'Where No Life Dwells', 'Midvinterblot'.
/E

DESPISED ICON - WET/Headbangers kl. 23.40
Fordi: Metalcore kan faktisk være dystert, hvis man blander det med dødsmetal som canadiske Despised Icon gør det: To vokaler, tyngde og matematisk præcision.

For fans af: Ion Dissonance, Converge, Job for a Cowboy.

Pensum: 'The Ills of Modern Man', 'Day of Mourning'.
/E


Vejrudsigten for Wacken, klik her.

Officiel trailer for Wacken 2010: