Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Et år uden Copenhell: Crypt Sermon

Updated
Crypt Sermon

Crypt Sermon skulle også have gæstet Copenhell i år og er en af de kunstnere, der er blevet genbooket til næste år. Forsanger Brooks Wilson har givet sit besyv med om, hvad de havde glædet sig til på Copenhell, og hvordan de bruger tiden konstruktivt i mellemtiden.

Kunstner
Titel
Brooks Wilson
Genre
Koncertarrangør
Forfatter

I skulle have spillet på Copenhell i år. Hvad er jeres forhold til denne festival?

Copenhell lader til at være en af de bedste festivaler i Europa, og de tidligere lineups har virkelig været imponerende. Vi er stolte af at være blevet inviteret til denne event, og siden der er nogen af os, der aldrig har været i Danmark, havde vi også rigtig glædet os til at udforske byen.

Hvad betyder det for jer som band, at blandt andet Copenhell 2020 er aflyst?

Corona-pandemien ryddede fuldkommen vores kalender for 2020. Det skulle have været året, hvor vi ville have turneret intenst i hele Europa og så vende hjem til nogen shows i USA. Bagefter havde vi så tænkt os at påbegynde vores arbejde på et nyt album. Nu er prioriteterne så vendt helt rundt, eftersom vi ingen gigs har at se frem til i den nærmeste fremtid. Selvom vi er glade for at se mange bands spille igen næste år, så er vi ikke sikre på at at spille sammen med f.eks. Iron Maiden.

Hvad havde I ellers på programmet i løbet af festivalsommeren?

Vi skulle have spillet i Grækenland i marts, en lille Europa-turné i april, hvor vi bl.a. skulle have spillet på Roadburn Festival og Keep It True, og så endelig vende tilbage til Europa til en one-off på Copenhell.

Hvad skal I så lave, når I ikke skal spille koncerter?

Vi har lige booket et nyt øvelokale, så der vil vi bruge en del af vores tid på at skrive og lave demoer til vores næste album. Vi tænker ikke at indspille det med det samme, men vi håber at sætte mange af de grundlæggende skitser sammen, før vi går i studiet.
Nogen af os har også arbejdet på soloprojekter og andre projekter i mellemtiden.

Afhængig af hvor længe jeres mulighed for at turnere begrænses, har I så gjort jer nogen tanker om, hvordan I vil udvikle jer som band, indtil alt er normalt igen?

Vi har allerede diskuteret retningen på vores næste plade, og selvom vi vil bibeholde den energi og det samspil, der kendetegner vores seneste albums, så er vi enige om, at der er særlige retninger, vi gerne vil bevæge os i som band. Vores nye øvelokale giver os også muligheden for at arbejde mere sammen i den retning.

Hvilken betydning tror I, nedlukningen vil have for musikbranchen i de kommende år?

Det er svært at sige, men jeg tænker, at vi vil se nogen ændringer på live-scenen. Måske vil spillestederne sælge færre billetter, måske vil billetpriserne stige. Jeg ved ikke, hvor længe det vil vare, og jeg ved de arbejder meget på at udvikle vacciner, så måske vil det ikke nødvendigvis have en frygtelig lang påvirkning, det må tiden vise. Jeg håber selvfølgelig, at tingene vender tilbage til en eller anden slags normal tilstand indenfor overskuelig tid. Metalscenen er jo, som vi alle ved, en meget fysisk og kontaktpræget skare, så det er svært at forestille sig et metalpublikum uden tilladelse til at moshe.

Har I selv ladet jer inspirere af andre kunstnere og deres måde at håndtere krisen på?

Jeg har ikke nogen specifikt, jeg kan fremhæve. Nærmest alle de bands, jeg har fulgt, har forholdt sig modent til situationen. Vi er jo alle bekendt med behovet for social distance, og de færreste af os har nogen interesse i at komme i risikogruppen eller sætte vores publikum i den situation.

Hvad er efter jeres mening det bedste, der er kommet ud af denne situation?

I forbindelse med min håndtering af vores salg af merchandise har jeg bemærket, hvordan den her pandemi har fået flere af vores fans til købe mere musik og merch direkte fra kunstnerne. Det synes jeg er med til at skabe et tættere bånd og forhold imellem os og vores fans.

Får vi jer at se på Copenhell 2021?

JA!