Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Et koncertsted på Bryggen?

Populær
Updated
Et koncertsted på Bryggen?
Et koncertsted på Bryggen?
Et koncertsted på Bryggen?
Et koncertsted på Bryggen?
Et koncertsted på Bryggen?

Bryggen trækker masser af folk på dage med lun luft og solens stråler, men til metalkoncerter en mørk vinterdag ser det mere trist ud. Men det må vi ændre på!

Kunstner
Titel
+ Diretone
Dato
02-03-2012
Distributør
Fotograf
C.V

Egentlig var skribenten blot ude med vennerne for at more sig og høre god musik og skulle slet ikke sætte sig til tastaturet efterfølgende. Turen var gået til Bryggen i København og det udmærkede Kulturhus, hvor der findes andet at drikke end kedelige danske pilsnere. Der var metalkoncert og det med Diretone og PitchBlack (og opvarmning fra Pushing Daisy, som vi dog ikke nåede at se).

Halvtredseren blev smidt i indgangen - at der ikke blev sagt anmelderens klassiske "jeg står på listen" skulle jo netop berettige til, at holde skrivefri. Det var i øvrigt en fin, lav pris for lidt metallisk underholdning.

Men det kan bare ikke være rigtigt, at man skal mødes af et næsten tomt lokale! Hvad var der; 30 mennesker? Diretone udgav sin debutskive sidste år og Pitchblack har to skiver bag sig og skal spille til Download-festivallen til sommer, så det var jo bands, som burde få mere opmærksomhed.

Ergo må der skrives lidt, for det var nu anden gang, at jeg dette sted så en koncert, som manglede opbakning. Folk skal derfor høre lidt om spillestedet, så metalfolket bakker op om arrangementerne her en anden gang. Det er trods alt kun 750 meter fra en metrostation og flere buslinjer stopper endda lige i nærheden. Bevares, i fredags var der konkurrence fra andre arrangementer i omegnen - bl.a. Honningbarna i Templet i Lyngby og Young Guns samt Lower Than Atlantis i Vega, men der var nu stadig potentiale for mange flere gæster.

Koncertsalen bød denne aften på udmærkede lydforhold, hvor det måske kun var lidt mere bund og smæk i stortrommen, som var savnet. Ellers var det højt og dejligt. Lyssætningen - LED-typen som man kender det fra fx Beta - var måske lige kraftig nok. Det var nærmest som en fodboldbane, der blev oplyst. Men potentialet for fedt lys var der, for lamperne kan sagtens gøre arbejdet (og gjorde det også i perioder), det skal bare styres lidt federe, end tilfældet var denne aften. Og hvis der så også lige kom en lille røgkanon, så kan det blive rigtig sejt.

Download-beredte

Og så var der bandene: Diretone leverede en god tung omgang, som man efterhånden kender det fra dem, og PitchBlack viste i høj grad, at de er ved at være klar til Download. Dér svigter publikumsfremmødet næppe i samme grad, men gutterne viste i hvert fald, at uanset hvad, så bliver der givet gas. Det var et stærkt band, som endda forkælede lytterne med nye sange. Download-festivalgæsterne, som vælger at opleve PitchBlack til sommer, bliver næppe skuffede.

Kulturhuset har tidligere blandt andet budt på Downswitch og Corpus Mortale, så stedet har bestemt ikke metal-fobi: så skal vi ikke bare aftale, at næste gang, der er fed metal i Kulturhuset Islands Brygge, så er vi flere som tager forbi, støtter musikken og ryster garnet?

PITCHBLACK:


DIRETONE: