Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

House of Franco #104

Populær
Updated
House of Franco #104
House of Franco #104

Kassettebånd er tilbage (igen) i House Of Franco, hvor Jens denne gang anmelder danske demoer fra Mønsterrapporten og Mold.

Mønsterrapporten - Kun Snore MC (Spaghetti Cassetti)

Tumor Warlord var på en mini-provinstur med københavnske Mønsterrapporten i vinters, hvor jeg fik dem set for første gang og blev svært imponeret. Jonas (som er med i Bright Kids og tidligere var i Mig & Min Ven) gav mig deres debutdemo til Spider Babies-koncerten på Stengade.

Deres melodiske og lettere skramlede punk fik mig først til at tænke på De Høje Hæle. Men nogle af trioens syv numre trækker i mine ører også på Kliché og lidt Sonic Youth. Demoet indeholder også en herlig fordansket version af Velvet Undergrounds 'White Light, White Heat', der i Mønsterrapportens udgave hedder 'Hivd Larm, Hvid Lugt'.

Alt i alt en fremragende første udgivelse fra de unge gutter, der er inspireret af gammel punk, men samtidig besidder originalitet og nogle meget catchy korarrangementer. Tekstmæssigt er bandet også lidt ud over det konventionelle i punkregi. Båndet er udgivet af fynske Spaghetti Cassetti, der også har udgivet hardcore-ting med Feljfix og Extended Suicide, som jeg tidligere har anmeldt i House Of Franco.
 
Mold - Cremated Alive MC (Extremely Rotten)
 
Jeg har tidligere anmeldt det københavnske dødsmetalbands promobånd, som jeg fik af sangeren til sidste Kill-Town Death Fest i Ungdomhuset. 'Cremated Alive' består af fire tracks; to numre fra promoen, 'Heinous Deformities' og 'Terrifying Visions', samt to nye onde skæringer, 'Cremated Alive' og 'Corporal Mortification'.
 
Lyden er mindst lige så vanvittigt rå og rådden som på promoen, og det er ren guf for folk, der skal ha' deres død brutal og upoleret med kloakvokal. David fra Undergang er denne gang med på optagelserne, og fans af dem og Autopsy vil klart elske Molds tunge old school-død.
 
Båndet er ude på Davids Extremely Rotten-selskab og indspillet i øveren af to gutter fra bandets venner i Scavenger Brats, så DIY-attituden lever i bedste velgående på Nørrebro.