Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

House of Franco #120

Populær
Updated
House of Franco #120

I denne uges klumme anmelder Jens vinyludgivelser fra Undergang og Machetazo.

Kunstner
Titel
Undergang +MachetazoUndergang – Søm Til Din Ligkiste 7” (Me Saco Un Ojo)

Den nyeste dosis af råddenskab fra københavnske Undergang består af tre brutale dødsmetalskæringer af den gamle skole. Tung Autopsyinspireret ondskab downtunet til absurde dimensioner.
 
’Obduktion’ er en fremragende straightforward uptempo-sag, mens ’Afrevne Lemmer’ er en noget tungere magtdemonstration udi dødsdoom. B-sidens ’Rædselsfuld’ – elsker deres titler! – er singlens mest komplekse og længste nummer, som fik mig til at tænke på Mortician.
 
Intet nyt er godt nyt, når vi taler Undergang, der efter flere album og en del tours i Europa og USA har fundet deres helt egen niche i den mere nådesløse del af dødsmetallen. Torturdøds kloa vokal er måske lidt længere nede i mikset end normalt, men det betyder intet i forhold til den soniske impakt for lytteren. En konge 7"’er!Machetazo – Ruin LP (Doomentia Records)

Grindcore kan nogle gange være en lidt ensformig sag – specielt på et helt album - men spanske Machezato blander på fornemste vis både død og doom ind i genren, der burde appellere til fans af alle tre musikgenrerr.
 
’Ruin’ indeholder 13 voldsudgyldelser, der mest trækker på amerikansk grindcore, som f.eks. Terrorizer og Repulsion. Numrene starter typisk i thrash metal-tempo for derefter at gå over i vanvittig hurtig grindcore. Et track som første skæring på side 2, ’Tanatorio’, er dog 100 % dødsdoom a la Graves At Sea.
 
Der bliver growlet på spansk, et sprog som faktisk passer perfekt til genren. Pladen indeholder også engelske oversættelser af teksterne. Jeg har set bandet beskrevet som ’horror grind’, hvad der egentlig giver god mening. Der er også flere mørke filmiske indslag, som i albummets sidste – lettere melankolske, men smukke – track ’Ruinas’.
 
Spanske Machetazo, der har eksisteret siden 1994, er en utroligt velspillende koldblodig goremaskine, som får de varmeste anbefalinger herfra. Rygter siger, at bandet måske kommer forbi disse breddegrader senere på året med Undergang som support. En drømmelineup af rendyrket ondskab!