Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

House of Franco #142

Populær
Updated
House of Franco #142

DJ Krigsguden rapporterer denne gang fra dødsblack-koncerten Langfredag i Ungdomshuset.

Kunstner
Titel
+Beastiality, +Reverie, +Sejr
Spillested
Dato
18-04-2014

18. April : Slægt + Beastiality + Reverie + Sejr @ Dortheavej 61

Jeg tvivler på, at jeg gider flere doom metal-shows i år. For ti år siden var der et i kvartalet i København, nu er der mindst to om ugen. Bizart. Modgiften kom som sendt fra himlen – eller helvede – da Jesus dinglede på korset i påsken. Ungeren præsenterede nemlig hurtig dødsblack og blackened death metal i Dødsmaskinen med fire nye unge bands.

Første granatchok på scenen var de lokale Sejr, som består af medlemmer fra Bottom Feeder og Communions. De leverede et kort, men effektivt 15 minutters sæt af brutale, primitive, halvpunkede numre, som fik adrenalinen i gang blandt publikum.

Jeg har set Reverie flere gange, og de bliver bare bedre og bedre for hvert show, hvad aftenens show mere end bevidste. Adam er muligvis Danmarks bedste dødsmetaltrommeslager, og Halfdan bliver mere og mere selvsikker som sanger. Selvfølgelig iført hans Bathory-knoglehalskæde. Nok aftenens bedste sæt, selvom guitaristen Andreas ikke spillede tværfløjte denne gang. Håber Reverie snart skal i studiet igen, forhåbentlig med bedre lyd end på deres debutdemo.

Svenskere går meget op i deres image, og Beastiality var ingen undtagelse. Alle havde deres Morbid Angel-læderoutfits på inkl. leopardskin og lidt corpsepaint. Trods en del tekniske problemer under koncerten, hvor bandet mest stod med ryggen til publikum i deres seje kluns, fejlede musikken intet. Lynhurtig og kompetent blackened død fra broderlandet, som jo kan det shit.

Sidste band på denne sataniske Langfredag var Slægt med folk fra bl.a. Reverie og Iceage. En virkelig imponerende koncert, der nærmest kunne beskrives som en slags stadion-black metal - på den fede Darkthrone-måde. En yderst passende afslutning på denne forrygende aften i Nordvest. Der var pakket med unge metalhoveder i Dødsmaskinen, som altid er godt besøgt til denne type arrangementer modsat f.eks. Stengade.