House of Franco #150

Populær
House of Franco #150

Jens anmelder nye album fra spacepunklegenderne Chrome og det københavnske hardcore-band Dogmatist

Titel
Feel It Like a Scientist / Worn Out Welcome
Genre

Chrome - Feel It Like A Scientist LP (King Of Spades)

Første album i 12 år fra Chrome. Man kunne have sine tvivl om, hvorvidt Helios Creed stadig har the magic touch, men de kætterske tanker forsvandt som dug for solen efter koncerten på Loppen i juni måned, hvor vi fik flere smagsprøver fra 'Feel It Like A Scientist'. Hans makker Damon Edge fra bandets start i San Francisco i 1975 døde i 1995, men Creed havde et fremragende backingband med sig bl.a. med folk fra Farflung, som på fornemste vis videreførte Chrome-visionen.

De har arbejdet hårdt i over to år på albummet, og der er ikke et af de 16 numre, som falder igennem. Ufattelig høj standard hele vejen igennem på dette eksperimenterende science fiction-punk-mesterværk, der både viser inspiration fra Hawkwind, Kraftwerk, Bowie, Roxy Music og The Residents, men samtidig hylder Chromes glansperiode fra 1976 til 1983 på en ny og innovativ måde.

Som forventet er 'Feel It Like A Scientist' vidunderligt sovset ind i effekter på vokal (der for det meste klares af Creed selv), synth og guitarer tilsat diverse samplings og lydkollager. Et smukt, dystopiskcyberpunk mareridt fra øverste skuffe, spillet med kant og attitude, som om verden ville gå under i morgen. Hvad den sikkert også gør, hvorfor Chrome er det perfekte soundtrack til apokalypsen. Så afgjort blandt de allerbedste albums undertegnede har hørt i år.

Dogmatist - Worn Out Welcome LP (Raw Birth Records)

Københavnske Dogmatist er et hovedstadens mest solide hardcore-bands og skuffer aldrig, hverken live eller på vinyl. Nu er deres debutalbum endeligt kommet og bygger på eminent vis videre på tidligere udgivelser og leverer det monster af en plade, som jeg vidste de havde i sig.

11 grusomme cirkelspark, der blander hardcore, tung sludge, crust metal og grindcore på en helt unik måde uden konkurrence her i landet. Trioen er nogle fandens gode musikere, som er mere end leveringsdygtige i onde og hadefulde, men catchy riffs, brutal desperat vokal, pumpende bas og kompliceret, voldeligt trommespil. Sidstnævnte varetages af Steffen (Death Token, J.P. Bonneman) på 'Worn Out Welcome', men han er nu afløst af Hasse fra Moonless og Hjertestop.

Hvis du tit hiver Poison Idea og GISM ned fra samlingen, er Dogmatists debutalbum klart en obligatorisk investering, du aldrig vil fortryde. Som en blodig Jim Van Bebber-film, der er blevet vakt til live! Det lokale Raw Birth-selskab besidder en ufattelig høj standard, der tæller overjordiske udgivelser fra Dead Instrument, Meth Drinker, Bottom Feeder etc. Alle bands, jeg før har skrevet om i House Of Franco, inkl. Dogmatist. KØB ELLER DØ!