Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

House of Franco #17

Populær
Updated
House of Franco #17

Jens Franco snakker i denne uge med det københavnske band Trust om deres nye album, 'From Light Into Mass', koncerter, sci-fi og Roskilde Festival.

Kunstner
Titel
Trust
Dato
02-05-2011
Fotograf
Kristina Funkeson

'From Light Into Mass' har en lidt mere poleret lyd end de to første 7ere?

Det har først og fremmest noget med indspilningsudstyr samt lydteknisk formåen at gøre. Vi havde Jacob Reichert Nielsen til at hjælpe os med indspilning og mix af albummet mens vi selv lavede de to første 7ere på en gammel hardiskrecorder. Der ligger egentlig ikke noget bevidst æstetisk valg bag denne forskel.

Sangene er også lidt mere komplekse?

Vi gik fra starten af sangskrivningen efter en større spændvidde i sangene. Til tider er det mere komplekst end noget vi har lavet før men der er også sange/passager der er meget mere simple. Kompleksitet har ikke været et mål for os – det har variation derimod. Når man kræver 45 min af folks tid er det godt at have lidt gear at skifte rundt i.

FROM LIGHT INTO MASS i Mine fotos af

Hvorfor skiftet fra Red Tape til Play/Rec?

Jeg vil ikke sige at vi er "skiftet", da vi sagtens kunne finde på at arbejde med Red Tape igen (hvis de har lyst). I al den tid vi har kendt til Play/Rec har vi haft stor respekt for deres arbejde og integritet. Vi har sågar i tiderenes morgen siddet og sendt fedtede CD-R demoer til dem da vi spillede i Up in Arms. Da muligheden dumpede ned fra himlen, virkede det derfor naturligt for os at udgive pladen hos dem.

Jeres musik kan være lettere vanskeligt at genre definere? Prog? Math? Hvad kalder I det selv? Inspirationskilder?

Det er jeg da glad for, du synes! Tror ikke vi har defineret det selv (haha!). Det er en evig kilde til underholdning at læse de små beskrivelser af vores musik – især de gange vi har været på tour. Vi er blevet kaldt alt lige fra metal til noise og "progo danoise politico" (?). I sidste ende må det være noget andre sætter ord på. Mht. inspirationskilder har jeg lagt mærke til, at vi begge får mest ud af koncerter. Det er som om en god koncert er 1000 gange mere inspirerende end en god plade. Kan dog ikke lige komme i tanke om et oplagt eksempel lige nu.

Jeg ser mange forskellige slags mennesker til jeres shows; punks, indies, headbangers og syrehoveder…

Fedt! Jeg vælger (måske naivt) at tro på, at folk kommer fordi de godt kan li' at opleve noget live-musik. Om det sker iført denimvest og læderbukser eller med propelhat og hornbriller betyder ikke noget for os.

European Tour, Feb. 2011 af

Peter Peter har intet haft at gøre med 'From Light Into Mass', som med 'Mythic Maps'?


Han masterede 'Mythic Maps'. Ellers har vi ikke set noget til ham.

Hvordan reaktionerne på albummet generelt været?

Overordnet har der været masser af positive reaktioner. Der er også nogle, som synes pladen er noget forfærdeligt larm. På den måde er der ingen forskel på modtagelsen ift. tidligere udgivelser.

I skal spille på Roskilde til sommer. Tillykke, og det er sgu da på tide!!

Tak! Man må håbe de har fastgjort teltet forsvarligt...

Hvordan opstår et Trust-nummer i øveren?

Én af os får en idé og så arbejder vi ud fra den. Det er noget nyt hver gang... Heldigvis...

Hvad er tekstuniverset, synes jeg fornemmer en sci-fi-mytisk vinkel?

Ja, det er der masser af! Jeg anskaffede mig nogle bøger og film om nazisternes kendskab til og forsøg med teknologi fra andre planeter og sumerernes interaktion med fremmed intelligens, og så tog albummets lyriske univers ligesom form omkring tanken om at udefrakommende lagde kimen til teknologiske fremskridt og i sidste ende, de store civilisationer som vi kender dem (og ikke kender dem).

pre-show fun in copenhagen. by louise. © Loah Photography i Mine fotos af

Henrik er også i Rising og Anchorless, mens Lars er Chainsaw Eaters. Alle tre ret aktive bands, hvordan får I tid til alle de bands?

Jeg kan sige for mit eget vedkommende at det er noget jeg prioritere fordi jeg ikke kan lade være. Med lidt kalendermøder og fleksibilitet kan det godt lade sig gøre.

Sjoveste/mærkeligste koncert oplevelse?


Det må næsten være vores debutkoncert. Vi spillede i dobbelt tempo af ren nervøsitet og i sidste nummer byttede vi (på mindre elegant vis) instrument. Det var egentlig ret mærkeligt (og sjovt bagefter). Jeg har hele lydoptagelsen på cd hvis du er interesseret...?!

Meget! Fremtidsplaner for Trust?

Vi skal på tour igen i september/oktober. Tror vi begynder at rode med nogle nye sange hen over sommeren. Hvad der så sker ved jeg heldigvis ikke.