House of Franco #200

Populær
House of Franco #200

Jens anmelder californiske VHÖLs andet album, 'Deeper than Sky'.

Kunstner
Titel
Deeper than Sky

VHÖL - 'Deeper than Sky' (Profound Lore Records)

Der er rockmusik, som både lyder gammelt og nyt, men mest af alt tidløst. VHÖL er et af de bands, der spiller den slags musik. Det er sangeren Mike Sheidt fra space doom-legenderne YOB, som er manden bag gruppen med det mærkelige navn. Andre medlemmer er fra Hammers of Misfortune og Agalloch samt et Pentagram-coverband.

'Deeper Than Sky' er klart en forbedring fra debutalbummet. Sangene er skarpere, mere komplicerede og aggressive. Man kan kalde VHÖL for en form for space/prog-death metal, der i nogle skæringer næsten rammer hardcorepunk, mens andre numre (for eksempel 'Paino') kunne ha' været på Deep Purple-sangeren Ian Gillans album 'Future Shock'.

Det kan lyde som en rodebutik, men VHÖL ved, hvad de gør, og de gør det med maksimalt overskud og mod. Mike Shiedt synger som en drøm, både melodisk og brutalt, når han ønsker det, mens bandet er utroligt sammenspillet. 'Deeper than Sky' er en af de bedste metalskiver, undertegende har hørt i år.

Jeg finder det kropumuligt at blive træt af disse syv numre, som spænder vidt, både hvad angår længde og stil. Et moderne rockmesterværk af høj, høj klasse, som blander 70'er-tråd med nyere dødsmetal, uden at der går klam nü-metal i udtrykket. Klart på min top 5 over udenlandske udgivelser fra 2015. Kom så til Danmark, VHÖL!