Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

House of Franco #56

Populær
Updated
House of Franco #56

Jens anmelder denne gang det nye rådne mesterværk fra københavnske Undergang samt et debut demobånd fra Wormridden.

Kunstner
Titel
Undergang
Dato
10-04-2012
Karakter
5

Undergang - 'Til Døden Os Skiller'/LP (Xtreme Music)

I februar kunne man købe 'Til Døden Os Skiller' til Funebrarum/Undergang-koncerten på Loppen. Desværre kun på CD. Men nu er vinyludgaven af deres andet album endeligt ankommet! Med Torturdød aka. Davids rådne artwork i yderste potens. Undergang er nok mit favorit dødsmetal-band i den mentale losseplads kaldet Danmark. De er allerede et New Wave of True Death Metal ikon, der på smukkeste vis forener Autopsy old school-stilen med ondt Winter-death doom, og jævnligt spreder dansk død i USA og andre steder ved intens touring.

Lever efterfølgeren til 'Indhentet Af Døden' op til forgængerens brutale magtdemonstration? Fuck ja! Produktionen er renere, men sangene er en tand skarpere. Teksterne er mere blæste end før, specielt 'Når Børnene Dør' er et fremragende eksempel på at Torturdøds syge sind. Hans rådne growl sætter stadig trofast sin afstumpede signatur på de onde tunge og hurtige dødsmetalliske ebola-angreb. Der er samplet heftigt med desperat dialog fra bl.a. Carl Th. Dreyer-film, hvad der giver den dansksprogede LP en helt unik vibe. 'Stranguleret' er helt på månen, på den positive måde. Albummet afsluttes med en instrumental hyldest til Dennis Jürgensens herlige zombieroman, 'Kadavermarch', der inkluderer akustisk guitar.

Bandet virker mere sammenspillet end nogensinde før, og jeg tøver ikke med at udnævne 'Til Døden Os Skiller' til årets danske metal udgivelse. Fans af Kill-Town helte som Stench of Decay og Burial Invocation bør straks besidde dette. Nu må vi bare se hvad grindcore-psykopaterne i Dead Instrument disker op med på deres kommende debut album på Raw Birth Records.

Kamp til døden!
Karakter: 5Wormridden -  'Infesting the Grave'/kassettebånd (Extremely Rotten Records)

Duoen Wormridden er et internation projekt med Takashi fra Anatomia (der gæstede den første Kill-Town Death Fest) og vores egen Torturdød fra Undergang. Henholdsvis på trommer/sang og guitar/bas. Som jeg har forstået det, udstak japaneren en vision om at hylde finske Fenebre og 'Anatomia Corporis Humani' Grave demoen, som fundamentet for Wormridden.

'Infesting the Grave' forener på grusomste vis både Undergang og Anatomias version af doomy død og ultra heavyness. Demoet er dejligt upoleret og kompromisløst smadret doom død, der på hver af to 10 minutters lange tracks, sender lytteren i gulvet med massiv brutal og tung sonisk destruktion af Tjernobylske dimensioner.

Et absolut must for folk, der er træt af overproducerede teknisk død og bare helst vil voldtages af primal blodudgydelse. Sælges bl.a. i Rockuglen for bare 30 kroner. Mindre end en pakke smøger!
Karakter: 5