Krigsguden #254

Krigsguden #254

Krigsguden har været på Loppen i weekenden, hvor han så Death Rides a Horse, el Camino og Hadron.

Titel
+ el Camino + Hadron
Spillested
Dato
01-09-2017
Genre
Koncertarrangør

Ole Frostholm, en af hovedkræfterne bag Metal Magic Festival i Fredericia, og hans Deadbangers Productions var sammen med Loppen arrangør af fredagens doom metal-koncert på Christiania. Og som den kloge jyde han er, fik han os alle på Loppen fra klokken 21 pga. happy hour. Godt tænkt, dem burde der være flere af på det spillested.

Jeg stiftede først bekendskab med fynske Hadron tidligere på sommeren til ovennævnte festival i det midtjyske, hvor jeg var mere end svært tilfreds. De leverede også denne gang en eminent koncert, deres første i hovedstaden. Vi taler klassisk 80-erdoom metal a la Candlemass med stor og episk vokal. En sublim start på aftenen. De er i øvrigt begyndt at synge på dansk på deres kommende debutalbum.

el Camino kendte jeg intet til, selvom de også har spillet Metal Magic i 2012. Svenskerne spillede en form for stoner rock tilsat lidt halv-sludget vokal. Kompetent, bevares, men det fangede mig aldrig rigtigt, så vi var flere, der rykkede udenfor i sensommeraftenen på Staden under showet.

Jeg taler tit om Slægt værende danmarks bedste metalband, men efter Metal Magic - ja, endnu et band som har optrådt på danmarks bedste metalfestival - er Death Rides a Horse rykket op i min top 3, hvor Phrenelith også befinder sig. Jeg har været med fra starten, da de livedebuterede på Lades Kælder for nogle år tilbage. De er gradvis blevet bedre og bedre fra koncert til koncert og er indtil videre kulmineret med deres første fuldlængeplade fra i år, 'More GOD Than Man', et af årets helt store album, som er at finde fra Deadbanger Productions.

Den fik vi selvfølgelig perverst gode smagsprøver fra, men også fra deres to tidligere ep'er, 'Pantokrator' og 'Tree of Woe'. Death Rides a Horse er "the full package", hvis man er en topseriøs metalfan. Doom metal, klassisk NWOBHM og enkelte thrash-elementer blandes på en fuldstændig absurd overlegen måde, jeg sjældent har set og hørt det fra et dansk band. Her er intet metalcore eller nu-metal-bullshit, kun mesterlig tungmetallisk klang for kræsne connaisseurs.

Bassisten Ida Hollesens vokal er beyond mindblowing, så absolut blandt landets bedste, hvis ikke den bedste. Kenneth Engelsen og Jens Hollesen supplerer hende perfekt, så perfekt at jeg får associationer til Denner/Shermann og Tipton/Downing. Store ord, men jeg mener det. Overjordisk suverænt og tidløst metal håndværk af international standard. Det skadede heller ikke, at de sluttede af med Scorpions-klassikeren 'Fly to the Rainbow'. En stor, stor aften på Loppen, der var pakket med folk. Alle ved jo, at ting relateret til Metal Magic holder maksimalt. Hver gang.