Krigsguden #271

Krigsguden #271

Krigsguden anmelder 1 x Københavner død, 2 x Malmø black i Mayhem – for fuld skrue og røg.

Kunstner
Titel
+ Taphos + Ultra Silvam
Spillested
Dato
13-04-2018

Det eksperimenterende og altid spændende Mayhem-spillested havde en lineup som ikke skulle misses. Kan ikke sige, jeg kendte de svenske bands i forvejen, men Taphos og deres frygtindbydende beherskelse af dødsmetallen er i samme liga som andre københavnske kollegaer som Phrenelith og Undergang. Den håndfuld koncerter jeg har set med dem, har alle revet mig midt over.

Ultra Silvam var iført udsplattet Marduk-corpsepaint og en helvedes masse energi. Trioen gik direkte ind i ens sorte hjerte med det samme med old school thrashet black metal med rødder i Venom, faktisk ret meget. Primitivt, ja, men gennemsympatisk næsten Nifelheim hærg tilsat lowbudget Slayer riffs. Godkendt start. Ultra Silvam har en 7" ude på Shadow Records.

Jeg vidste Taphos ville dræbe totalt, det havde de gjort, da jeg bookede dem og Slægt i Mayhem til Virus Bios forrige julefest. Denne gang havde de indspillet et album, 'Come Ethereal Somberness', der er ude i juni måned på Blood Harvest Records, som vi brutale smagsprøver fra. Det er muligvis det mest eksplosive Taphos show jeg har set og det, hvor der blev spillet højest. Drengene spillede som besat, sjældent har jeg set sanger/bassist Hampus så tændt i det soniske sansebombardement, der åd Mayhem med hud og hår denne fredag.

Guitaristerne var mere end nådesløse i deres morderiske riffs, der skar lokalet i stykker som en ostehøvl. Tidlig 90er-død med komplekse strukturer, godt hjulpet af den grotesk dynamiske trommeslager Urrh. Et vredt og aggressivt sæt, der lagde publikum ned med stor autoritet. Endnu engang beviste Taphos, at de tilhører dødsmetal eliten i danmark. Alle forventninger blev indfriet.

Jeg ved ikke hvor mange forventninger, jeg havde til aftenens hovednavn. Jordabolds ting på nettet lød noget blandet og uden nogen klar idé om, hvad bandet vil. Koncerten var noget en rodet affære. Deres black metal inkorporerede visse eksperimentede ting. Jeg ved ikke om de skulle være psykedeliske eller blackgaze agtige, men jeg købte det ikke. De hurtige passager var generelt utighte og fjernede fatalt fokus fra det samlede indtryk. Den sidste halvdel endte i kæmpe røgmaskine trip, der druknede lokalet og min interesse. Bedre held næste gang.

Men alt i alt en suværen aften i Mayhem, hvor Taphos skinnede som en ond dødsstjerne i yderste potens. Forrige weekend så jeg Slægt herske med en jernhånd på Stengade sammen med Vaabnet (der bliver bedre og bedre), denne aften fik Taphos god hjælp fra Malmøs Ultra Silvam.