Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

KTDF '22: Torsdag. Forløsningen.

Updated
ktdf-2022-banner

Endelig oprandt den: Den første dag på årets Kill-Town Death Fest! Folk i deres sorteste puds og en perfekt pakke død til enhver smag.

Kunstner
Titel
Mortal Wound + Ascendency + Father Befouled + Snet + Interment + Septage
Spillested
Dato
01-09-2022
Forfatter

Jeg sidder i toget. Ved siden af mig flyder Danmark forbi, perfekt indkapslet af vinduet. En passende pause efter arbejde, og inden det går løs. Forude ligger Kill-Town Death Fest og gør sig til som et af årets højdepunkter for mig selv, rent musikmæssigt. Jeg har Acephalix i ørerne og ved siden af mig sidder en af de grå hjelme og strikker. Jeg tilbyder hende et stykke snus, men hun afstår dog høfligt og strikker videre, nu et smil rigere.

Vi kender sikkert alle følelsen. Den der fornemmelse i maven lige inden en koncert eller festival man glæder sig til. En positiv spænding. Jeg drejer ad hjørnet og ind i Byhaven ved Pumpehuset, foran mig står hundredevis af mennesker i deres sorteste puds og DJ’en slynger lydbølger af tung og rådden død ud over folket. Vi er fremme. Vi er her. Er man til dødsmetal er et af årets vigtigste events i Danmark netop gået i gang, og at mærke på stemningen er det vist ikke kun mig der har glædet sig. Det sitrer, og luften er tyk af spænding.

Indenfor er københavnske Ascendency i gang med at lave lydprøver og ovenpå er man i gang med at rigge til til Mortal Wound-koncerten. Under KTDF er den store scene på førstesalen hovedscenen - ‘Main Stage’, mens nederste lidt mindre sal udgør ‘Black Stage’.

Klokken er kun lige slået 18.00, da amerikanske Mortal Wound går på scenen og det er et fyldt og forventningsfuldt gulv der tager imod bandet. Forløsningen er stor og der er circle pit allerede fra andet nummer. Mortal Wound er velspillende og det er godt dansende gulv, der hurtigt tager form. Bandet har god kontakt med publikum og der er ingen tvivl om glæden ved at spille for netop dette publikum på denne festival. En perfekt start på Kill-Town Death Fest 2022.

Ascendency indtager Black Stage, hvilket er en perfekt størrelse til aftenenes koncert med bandet – hele salen er proppet, fra indgang over bar til gulvet foran scenen. Ascendency spiller dødsmetal af den helt hårde slags med indimellem forekommende black metal-elementer. Trommeslageren er tight som et atomstyret ur og salen koger.

Til forskel fra så mange andre metalfestivaler i Danmark er det tydeligt at KTDF er en genrefestival folk rejser for at deltage i.  Sprog som fransk, tysk, svensk, norsk og selvfølgelig engelsk høres overalt og første aften tager finnerne førertrøjen i druk. Det kan vende, men allerede her lidt  i otte, bliver der råbt og festet godt igennem af fulde finner. Sådan skal det være.
Father Befouled er et af de bands på programmet jeg i forvejen faktisk ikke kender, så jeg ved ikke hvad jeg går ind til da jeg tilslutter mig den voksende forsamling på Main Stage. Father Befouled er tungt, smadrende og salen er relativt rolig fra start. Pumpehusets store sal lyder som om at den kunne falde sammen pga resonansen. En super fed oplevelse med et yderst tændt band og helt kontraintuativt går jeg nedenunder for at se hvad der sker. Bandet Snet er ved at lave lydprøve og de er nogle noget yngre gutter, end jeg havde forestillet mig. Det er sjældent dårligt for energien.

Det slår mig i hvor høj grad KTDF er min egen personlige slags musikfestival. Programmet er næsten sammensat på en måde, hvor man skulle tro, Kill-Town Bookings havde fri adgang til min hjerne og smag i dødsmetal. Jeg forestiller mig at det måske ville være ligesom at gourmet-glad og være på madfestival hvor man går direkte fra Kadeu over Formel B til Miramar og elBulli havde den stadig eksisteret. Godt nok er jeg madglad men KTDF er virkelig en lækker slags festival.

Klokken er slået 21.00 og tjekkiske Snet går nu på scenen. Bandet er i brand fra start og forsangeren har rummet i sin unge hånd. Et perfekt band på det perfekte tidspunkt. Netop den energi, der skal til på dette tidspunkt af aftenen. Koncerten går hen og bliver en af mine bedste oplevelser på dagen.

Jeg er alene afsted på KTDF denne torsdag og jeg har tid og rum til at sætte mig og betragte den verden der udspiller sig, jeg får sat mig på førstesalen under Internments lydprøve. Folk sidder i klynger rundt omkring på gulvet mens projektørlys falder som prismer omkring dem. Det er midlertidig stilhed inden næste stykke kvalitets-død. Sådan er det på Kill-Town Death Fest; kvalitet på kvalitet. Folk bliver flere og flere og salen er pludseligt godt fyldt inden Internment sparker deres koncert i gang. De er velspillende, erfarne og lyden er ualmindelig god i salen. 

Mit ur ringede klokken 05.20 og jeg begynder for alvor at kunne mærke trætheden komme snigende. En klassiker, der skal kæmpes imod på sådan en førstedag på en festival med start i hverdagen. Da københavnske Septage går på scenen er det en forventningsfuld undersal der tager imod på Black Stage. Septage er Septage, god lækker rådden kvali-død direkte fra de københavnske kloakker. Trommeslageren er fabelagtig og sidder som en anden Ganesh og styrer slagets gang. Et kunststykke. Folk er på og salen koger over. 

Jeg selv er kommet dertil hvor jeg ikke rigtig kan længere, og min hjerne begynder at finde på undskyldninger for hvorfor at det er fair at gå hjem. Jeg kæmper imod, men den har fornuftige argumenter. Ret irriterende, men nogle gange det, der sker på hverdage med børn og arbejde. Jeg går derfor før Morta Skuld men når dog at fornemme at det er et tilløbsstykke.

KTDF '22: Fredag.