Fire navne til Copenhell ’13

Populær
Fire navne til Copenhell ’13

Copenhell offentliggør i dag fire internationale navne til næste års festival. De får dækket en del metalgenrer af med Testament, Down og to andre store navne.

Kunstner
Titel
Down + God Seed + Accept
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen

Copenhell 2013 har allerede store navne som King Diamond, Amon Amarth, In Flames m.fl. på programmet. Med dagens offentliggørelser bliver der tilføjet yderligere stærke navne til den internationale profil på Danmarks største metalfestival. Det er navnene Accept, Testament, God Seed og Down.

 

Accept sørger for, at man har dækket den klassiske metalgenre af. Det bliver med kuglerne mod væggen når de trykker den af, fordi Accept har været i branchen i mange år og ved præcis, hvordan kagen skal skæres på en stor, udendørs festival. Læs vores seneste koncertanmeldelse af dem her.

 

Det samme kan siges om Testament. Disse veteraner indenfor thrash-genren, der sammen med Machine Head ofte nævnes i den debat, der går på, at de måske var kvalificeret til at blive nævnt sammen med ”The Big 4” indenfor thrash.  For Testament har udgivet fornuftige plader siden midten af firserne og gør det stadig, om end den seneste ’Dark Roots Of Earth’ har fået blandet modtagelse fra anmelderne verden over. Det er dog helt sikkert, at Testament vil kunne rive Copenhells thrash-elskende publikum rundt. 

 

Noget anderledes er norske God Seed. Et band, der rejste sig i asken fra den bitre strid mellem parterne i Gorgoroth, hvor guitaristen Infernus beholdt navn og band, og forsanger Gaahl og bassist King måtte forlade dette. De to har så skabt God Seed og med dem kommer der noget spændende black metal på Copenhell i 2013. For bandet har kun en enkelt plade ude, hvor resten af deres live-materiale stadig er velkendte Gorgoroth-sange. Det bliver en god blanding af old-school sortemusik fra Norge, og så God Seeds egne sange, der er mere moderne og afprøvende. 

 

Til sidst har vi så også offentliggørelsen af Down. Projektet, der blev til i 1991 og som bl.a. tæller kendte personer indenfor metalgenren som Pepper Keenan og Phil Anselmo samt et par stykker fra Crowbar. Downs musik er en blanding af slugde og stoner-rock. Det er et tempo, hvor de fleste kan være med uden at blive stakåndet. En spændende tilføjelse til programmet, der betyder, at de ikke er fuld fart frem på samtlige koncerter til næste års udgave af Copenhell, som du bl.a. kan læse om her. Der bliver også plads til lidt tilbagelænet sydstatsmusik.