Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Nye skud i skoven

Populær
Updated
Nye skud i skoven
Nye skud i skoven
Nye skud i skoven
Nye skud i skoven
Nye skud i skoven
Nye skud i skoven
Nye skud i skoven

De danske folkmetallere i Huldre går til april i studiet for at indspille opfølgeren til deres roste debutalbum 'Intet Menneskebarn'.

Kunstner
Fotograf
Jacob Dinesen

Det har været en succesfuld tid for Huldre, siden de for alvor stemplede ind på den opadgående folk metal-scene i 2012. Både herhjemme og i udlandet, hvor gruppen har været flittig til at erobre scenerne med deres på en gang festlige og teatralske fremførelse, badet i blade og grene fra den nærmeste skov, der som regel giver mere anledning til dans end mosh. Men bandet markerer sig også ved at have en fod i to lejre – metallen og folkemusikken.

Til april må skoven dog vente lidt, når Huldre begiver sig i studiet for at indspille deres andet album. Planen er at have det ude til september. Vi fangede bandet til nogle hurtige spørgsmål om deres egne forventninger til det nye materiale:

Hvordan vil I beskrive de nye numre som I går i studiet med?

Bjarne Kristiansen (bassist): "Man kan godt lidt kalde det for Huldre version 2. Forstået på den måde, at det vil være genkendeligt for dem, som kender os i forvejen, men forhåbentlig vil man også kunne høre en modning i kompositionerne. Hvor det gamle materiale af og til kunne have mange melodier væltende rundt i hinanden, føles det nye bedre struktureret.

Laura Emilie Beck (violinist): "Kontrolleret kaos kontra ukontrolleret kaos. Vi er blevet bedre til at lytte og give plads til hinanden i kompositionerne"

Nanna Barslev (vokalist): "Noget af det nye materiale er måske mere dystert folket og enkelt i udtrykket end før. Vi er stadig inspireret af gamle folkesagn, og mange af teksterne handler om længsel, forvandling og død."

Hvor mange numre vil der være på albummet? Og har I en titel?

Bjarne Kristiansen: "Vi har ingen titel endnu, men vi sigter efter at have 10-12 numre med på pladen."

Hvor skal albummet indspilles?

Bjarne Kristiansen: "Vi begynder indspilningerne den 18. april i LSD studios hos Lasse Lammert, som også producerede 'Intet Menneskebarn'. Han har blandt andet navne som Svartsot, Alestorm med flere på CV'et."

Og til sidst, på vegne af læserne, af ren nysgerrighed: Findes der en skov her i landet, som I ikke har været i?

Bjarne Kristiansen: "Haha, det har jeg ret svært ved at tro, der gør, men vi har dog stadig til gode at spille i en!