Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Støt din lokale hardcorefestival!

Updated
SupportOurScene2023Cover

Den syvende udgave af Fredericias egen hardcore- og punkfestival, Support Our Scene, er lige om hjørnet – find selv dine highlights, vi tager et kig på et udpluk!

Kunstner
Titel
Lifesick + Mindwar + Galge + Lies! + Czar + Plaguemace + SYL + Swartzheim + Sansera + Fragile Masculinity + From Harbour
Spillested
Dato
25-08-2023
Forfatter

At den gamle fæstningsby Fredericia har en vis historie med genren hardcore er temmelig sikkert “almen viden” for mange, og ny viden for andre. Ikke desto mindre er det stadig virkeligheden. Patrioter vil måske endda kalde byen for “danmarks hardcore-hovedstad” –  og det hele starter med 00’ernes legendariske punk- og hardcorefestival i “Ungdommens Hus” i en gammel godsbanebygning. Var du af sted husker du “Togvognen” og du oplevede bands som Heaven Shall Burn, Himsa, Disfear, As We Fight, Lack, The Psyke Project, Aborted og f.eks Rentokiller. Traditionen holdes stadig i hævd. Nu med festivalen Support Our Scene, og i weekenden finder det sted endnu en gang!

SoSFredag23

De jyske drenge i Sansera har æren af at åbne årets festival fredag eftermiddag, og vi har æren af at fylde gulvet med god energi. Bandet er aktuelle med albummet ‘Funeral For a Broken Mind’, der udkom i januar.

Vi kan se frem til dansk deathcore af fineste, hårdeste karat!

Mægtige Czar er altid intense, og det er potientielt en svedig omgang af den hidsigste slags, vi har i vente når Czar indtager Tøjhuset. De nedlagde Odense i fredags. Varm eventuelt op, og gør dig klar, med bandets ultra-fede numre fra splitalbummet med Katla fra 2022.

Hvad siger du til et show med Lifesick på hjemmebane?

Vi siger “Ja tak!” og står klar, når bandet lukker og slukker førstedagen på Support Our Scene fredag aften – Lifesicks shows er hidsige og mon ikke også en hjemmebanefordel spæder til pitten? Gør dig klar til slåskamp! Der bliver trangt og varmt i Tøjhuset.

Sidste år rykkede Support Our Scene fra Det Bruunske Pakhus til Tøjhuset. 

Det viste sig at være det helt rette sted. Intime rammer, som er perfekte til dans, kamp og moshpit. Visionen er simpel og klar og går ud på at skabe forbindelser på tværs af bands og musikere og lade nye, relativt uprøvede bands dele scene med de relativt veletablerede. En sympatisk vision, der også i år er tydelig at få øje på i programmet. 

 SosLørdag23

Når vi lørdag har rejst os igen, spiller det danske hardcore-projekt Fragile Masculinity op til kamp og dans. “Heavy tunes for soft people” siger de, og de har ret. Vær tanket op på koffein og øl – Bandets hardcore med powerviolence og grindcore-energi skal nok få startet dagen!

Senere skal vi opleve Mindwar splitte tøjhuset ad. Et traditionelt hardcore-band dannet i 2015 i Belgien. Netop nu aktuelle med albummet ‘Still At War”. Tjek det ud, og forbered dig på pitten – det skal nok blive voldsomt!

Da Downset blev dannet i LA i 1989 var det et punk-projekt med rødder i hardcorescenen. Senere skulle vi komme til at kende dem som det Downset, der blandede rap og metal, og som aldrig helt opnåede mainstreamsucces – men som bag linjerne har haft stor indflydelse på scenen. Et band man sagtens ville kunne kalde for “underrated”. Nu står de så på en mindre scene i Fredericia lørdag aften og skal spille for den hårde kerne; fed booking! Glæd dig, og hold 90’erne ægte.

Y

SOSHC