Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Roskilde Festival ’15: Guide til Warm Up-dage

Populær
Updated
Roskilde Festival ’15: Guide til Warm Up-dage

Warm Up-dagene på årets Roskilde Festival har masser af det gode og det tunge på programmet. Læs her om alle de danske og islandske kometer, der pryder opvarmningen. Genreudvalget spænder fra den fede 70'er-rock til den arrig, arty grindcore.

Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen

SØNDAG

THE VINTAGE CARAVAN – Rising, kl. 18:30

Fordi: Islandske The Vintage Caravan er et ungt band, som ikke er bange for at skilte med deres inspirationskilder, hverken i det musikalske eller det grafiske udtryk. Der leges gladeligt rundt med arven fra 70'er-rockens koryfæer, men det gøres på absolut velspillet og forfriskende vis.

The Vintage Caravan har ry for at være et energisk liveband, og med deres melodiske og iørefaldende hardrock som våben burde de gå lige i rocktrussen på en tidlig Roskilde-sommeraften.

For: Fans af Rainbow, Led Zeppelin, SEA, Blues Pills. 

Pensum: 'Vovage', 'Arrival'.
BLACK BOOK LODGE – Rising, kl. 23:00

Fordi: De fik fem sorte firkanter, da de debuterede med ’Tûndra’ sidste år. I sidste måned levede de op til pladen med den svære toer, ’Entering Another Measure’, hvis genre vi døbte ”ørken-prog”.

Musikalsk befinder danskerne sig nemlig i et univers centreret omkring den støvede stoner/sludge/prog-rockede lyd. Og de gør det som nogle af de bedste i landet. Der var også overvejende positive ord herfra, da de gæstede Copenhell sidste år, men live manglede der lidt af den bund, trioen har på plade.

Det skal de nok få rettet op på. Trioen er blevet til en kvartet med endnu en guitarist, og det skal nok komme dem til gode på Roskilde Festival. Der er fremtid i den her danske gruppe, så gå ikke glip af dem!

For: Fans af god, dansk ørken-prog samt Queens of the Stone Age, Clutch, Kyuss.

Pensum: ’Tûndra’, ’Entering Another Measure’.
MANDAG

MOLLY – Rising, kl. 15:30

Fordi: Molly spiller guitardrevet og melodisk grunge, som trækker på inspiration fra Dinosaur Jr, Foo Fighters og Nirvana.

De tre ungersvende var formentlig ikke engang født, da Kurt Cobain gjorde en ende på sine lidelser og aflivede både sig selv og grungemusikken, men det forhindrer dem dog på ingen måde i at gøre et frisk forsøg på at genoplive genren her i 2015. Hør blot singlen 'Bagu Bagu' fra bandets nye plade, som driver af både nerve, teenage angst og gode melodier. I en meningsgivende verden kunne det nummer godt gå hen og blive et undergrundshit.

For:
Fans af tidlig Foo Fighters, Nirvana, Dinosaur Jr., Hüsker Dü.

Pensum: 'Hernia'.
PISS VORTEX – Rising, kl. 18:30

Fordi: De danske grindcorekometer er lige nu et af de mest lovende bands i den danske undergrund , og fordi de vil smadre dine trommehinder med deres voldsomme angreb på alt og alle.

Samtidig har de raffinement og nytænkning nok til at appellere til folk, der ikke er til grindcore, fordi de også trækker på inspiration fra mathcore, hardcore og sågar free jazz og såkaldt skronk.

Både arty og smadrende ekstrem musik, som ligger langt fra, hvad dansk musik ellers kan præstere – også hvad kvaliteten angår.

For: Folk, der vil have tæsk af den musik, de lytter til, Napalm Death-fans, jazzere med metaltrang.

Pensum: ’Piss Vortex’.
DE UNDERJORDISKE – Rising, kl. 21:30

Fordi: Du kan dyster psykedelisk rock af den gamle skole, og fordi du kan lide dansksproget musik. Denne undergrundskvartet har bygget lidt af kultomdømme op via en længere række klubkoncerter, og det til trods for, at de endnu ikke har udsendt andet end 10"-single på vinyl.

Til efteråret kommer debutalbummet, men inden da har du altså mulighed for at opleve bandet lufte en masse materiale fra den kommende plade, når de spiller koncert sent mandag aften under opvarmningsdagene. Hvis Jim Morrison kunne dansk, ville det måske lyde cirka som De Underjordiske. Og hvis du er fan af The Black Angels, der har spillet i Danmark flere gange de seneste år, så er der mødepligt.

For: Fans af The Black Angels, The Doors, The Velvet Underground.

Pensum: Trold 10". (debutalbummet, 'Ind i flammerne' udkommer først til september.
TIRSDAG

BEYOND PINK – Rising, kl. 17:00

Fordi: “I don't wanna be a slave for my uterus!” råber Beyond Pink i nummeret 'Slave for my Uterus'. Der er frontal norm-nedbrydning på spil, når de fire svenske kvinder indtager Pavillion med ægte punk spillet direkte fra hjertet. På seneste udgivelse 'Against the Universe' smider gruppen endda lidt metalliske elementer ind i billedet. Det er på imponerende 10. år, at Beyond Pink nu begiver sig ud på deres tredje verdenstour, som altså bringer dem forbi smatten på Roskilde.

For: Fans af PUNK.

Pensum: 'Against the Universe'.