RF '19: To variationer af crossover

Converge

Roskilde Festival hiver to navne frem, der appellerer til både punks og metalhoveder: Veteranerne fra Converge og de nytilkomne Power Trip, der på hver deres måde angriber crossover.

Kunstner
Titel
+ Power Trip
Fotograf
Peter Troest
Forfatter

Vinteren trænger sig på herhjemme, men landets festivaler lader allerede forventningerne bygge op til næste sommer. Roskilde Festival har allerede begejstret ved at tilføje thrashveteranerne Testament og smadder-samarbejdet Full of Hell & The Body til næste års plakat, og i dagens bandpakke er der mere at glæde sig over hos metal- og punkpublikummet, der får to gode bud på hvordan crossover kan lyde.

Converge:
Til næste år kan amerikanske Converge fejre 25 års jubilæum for debutalbummet ’Halo In a Haystack’, men det er ikke, fordi hverken musikken eller attituden er blevet mildere med årene. Selvom udtrykket og smerten ganske vist er velkendt i dag, er New England-gruppen om nogen pionerer inden for den variant af metallisk hardcore, der har gået sin sejrsgang i krydspunktet mellem hardcore og metal siden årtusindskiftet, hvor særligt bandets egen ’Jane Doe’ er en uomgængelig milepæl. For to år siden spillede Converge et ætsende intenst sæt på Copenhell, og med sidste års ’The Dusk In Us’ i baghånden er der nyt krudt i artilleriet til en hæsblæsende og frenetisk omgang smadder på Roskilde Festival.

Converge spiller på Roskilde Festival lørdag den 6. juli 2019.Læs alt om bandet her.
Læs vores seneste pladeanmeldelse her.
Læs vores seneste koncertanmeldelse her.


Power Trip:

Selvom Converge er veteranerne i dagens annoncering, er det Power Trip, der lyder ældre, end de er: Texanerne finder i hvert fald deres inspiration i 1980'ernes crossover-scene, hvor deres både fræsende og crusty old school thrash tager lige så meget fra Exodus og Slayer som fra Cro-Mags og Agnostic Front. Med blot to albums på repertoiret er bandet stadig nye, men særligt siden udgivelsen af sidste års ’Nightmare Logic’, der også var et hit her på redaktionen, har gruppens revitalisering af de gamle dyder gået deres sejrsgang verden over. Det er musik, der kalder på tætte moshpits, bare maver og pumpende næver, og selvom de allerede har gæstet Danmark flere gange – blandt andet som support for Trivium og Napalm Death – glæder vi os til at se dem få deres eget slot på førstedagen på næste års festival.

Power Trip spiller på Roskilde Festival onsdag den 3. juli 2019.Læs alt om bandet her.
Læs vores seneste pladeanmeldelse her.
Læs vores seneste koncertanmeldelse her.