SRF ’15: Rock and Roll

Populær
SRF ’15: Rock and Roll

Backyard Babies gør comeback efter fem år. Potente Airbourne fejler aldrig, og forrygende The Darkness lukker og slukker festivalen lørdag nat. Årets store rockfester udebliver næppe!

Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen

Airbourne (AUS)

Mange havde nok håbet på at opleve Airbourne på årets Copenhell. Sådan blev det ikke. Men så er det jo godt, de australske vildmænd rammer Sweden Rock tidligt torsdag aften. Airbourne er blandt den nyere tids bedste livebands – især på festivaler. Medmindre du er en tør kiks, så er det her en sikker kandidat til festivalens mest potente oplevelse. Det kan ikke gå galt!

Hvornår: Torsdag, Rock Stage, kl. 17.30
Backyard Babies (S)

Vi er næppe de eneste, der glæder os til den her koncert. Backyard Babies er tilbage efter fem års pause, og med sig har de deres comeback-plade ’Th1rt3en or Nothing’, der udkommer lige op til festivalen. Frontmand Nicke Borg og leadguitarist Dregen er blandt deres generations mest talentfulde rockstjerner fra Sverige. Men kan de mon stadig? Selvfølgelig kan de det!

Hvornår: Fredag, Rock Stage, kl. 22.15
Hardcore Superstar (S)

Svensk sleazerock når det er bedst. Hardcore Superstar sætter helt sikkert gang i festen, når de rammer deres nationale rockarena som det første navn på den store scene om lørdagen!

Hvornår: Lørdag, Festival Stage, kl. 13.15
Michael Monroe (FIN)

Den gamle frontmand i Hanoi Rocks skulle gerne ringe en klokke hos de fleste mennesker med rock i blodet. Finske Michael Monroe er velsagtens en af de mest autentiske rockstars, der er kommet fra Norden. At han har passeret de 52 år, skal nok heller ikke holde ham tilbage fra at fyre den festligt af efter midnat!

Hvornår: Torsdag, Sweden Stage, kl. 00.15
Mustasch (S)

De har fået længst slået deres navn fast, metalrockerne i svenske Mustasch. Ganske forståeligt. Der er pondus i musikken!

Hvornår: Lørdag, Rock Stage, kl. 12
Royal Ruckus (S)

1-2-3-4 og lige på rockmusik med svedig kvindevokal. Dem vil vi gerne opleve fyre den af!

Hvornår: Torsdag, Rockklassiker Stage, kl. 19.20
The Darkness (UK)

I 2003 bragede det britiske band ind på klodens hitlister med debutpladen ’Permission to Land’. I 2006 gik bandet dog i opløsning, da den karismatiske frontmand Justin Hawkins' trang til alkohol og stoffer blev for voldsom. Men i 2011 vendte de britiske festrockere tilbage på fuld styrke, og hvis ét band skal levere årets største party på Sweden Rock, bliver det næppe andre end The Darkness, der endda lukker og slukker festivalen lørdag nat. Hvor fedt bliver det ikke lige!

Hvornår: Lørdag, Rock Stage, kl. 00.15
Yardstones (S)

Over 2000 bands deltog i en konkurrence om at få en plads på årets plakat. Svenske Yardstones var en de tre grupper, der gik hele vejen. Ganske forståeligt. De spiller medrivende rock i stil med Mötley Crue. De skal have en chance!

Hvornår: Torsdag, 4Sound Stage, kl. 11.30