Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

"Vi vil have det hele!"

Populær
Updated
"Vi vil have det hele!"

I anledning af udgivelsen af Superchargers tredje album tog Devilution fat i forsanger Mikkel til en snak om fremtidsplaner, store ambitioner og samarbejdet med de svenske superrockere Mustasch.

Kunstner
Label
Distributør
Forfatter

Tillykke med den tredje meget vellykkede skive - har det været en hård fødsel? Har I haft problemer med jeres eget og omverdenens forventningspres efter de to fuldfede forgængere?

”Tak, tak, mange tak. Jeg vil lige hurtigt starte med at sige, at vi er helt igennem tilfredse med resultatet på vores nye album, og ja, for fanden, den var hård at blive færdig med.

Vi har altid kæmpe forventninger til os selv på hver plade, vi laver, og denne her var ikke nogen undtagelse.

Man har godt kunnet mærke i processen, at vi har været mere sikre på vores sangskrivning og især hvilken lyd/vibe vi gik efter. Det har i den grad gjort, at vi ikke er gået på kompromis med noget, og gjort, at vi har måttet arbejde med forskellige producere undervejs for at nå frem til det slutresultat, vi sigtede efter.

Vi har efterhånden også allieret os med nogle af de tungeste labels og bookingagenter, som har forventet nogle gode sange, der kunne arbejdes med, og nogle sange og et album,,der kan retfærdiggøre nogle af de allerede forudbookede gigs og festivaler.

Så ja, der har været pres på, men det har givet os sådan en slags "do or die"-energi, og det har vi måske haft brug for for at give pladen det der lille ekstra.”

Mellem første og andet album tog I et skridt i retning D noget mere rocket og vel egentlig også melodisk i forhold til den ret heavy debut, men på tredje udgivelse er forandringer knap så markante. Har I fundet jeres rette hylde? Og giver du mig overhovedet ret i min påstand?

”Jeg giver dig helt sikkert ret i din påstand. Det skete rigtig meget med os imellem første og andet album, vi arbejdede blandt andet sammen med den svenske sangskriver Anders Ringman, der lærte os helt enormt meget om sangskrivning og dynamik. Det gjorde os bedre til at skære ned og dræbe vores darlings - læs: riffs - og gjorde vores sange mere gangbare.

Han skrev ikke nogle af vores riffs eller sange, men han var med som arrangør af sangene og en del af bandet i et halvt års tid. Når jeg tænker tilbage, var det nok den klogeste beslutning, vi har taget i vores karriere, da det netop har gjort, at vi har fundet vores rette hylde og blevet bedre sangskrivere.”

I har samarbejdet med den ret fascinerende personlighed Ralf Gyllenhammer fra svenske Mustasch om tilblivelsen af 'Broken Hearts and Fallaparts' - hvordan er det forløbet? Hvad har hans bidrag været? Og hvordan er han at arbejde sammen med? Hvordan er det samarbejde kommet i stand?

”Ralf Gyldenhammer -den moderne vildmand – ja, han er vild, men han har et hjerte af guld!

Vi har turneret rigtig meget med Mustasch, og jeg har gennem tiden haft rigtig mange gode, lange snakke med Ralf, og han har lært mig helt sindssygt meget.
Han er nok en af mine yndlingssangere og entertainere - du er aldrig sikker på, hvad du får, når du ser en af hans optrædener, og hans karisma kan forvandle selv den mest tømmermændsramte søndagskoncert til det rene rockcirkus. Det er pissefascinerende at se på.

Både Ralf og David Johannesson (leadguitarist i Mustasch) er med på vores kommende første single 'Blood Red Lips', og det kan vi næsten ikke få armene ned over.

Derudover har vi også Nicke Borg (sanger i Backyard Babies) med på en duet, '5 Hours of Nothing', og det er vi mindst ligeså stolte af. Jeg kan huske dengang, da vi startede bandet, og skulle finde ud af, hvad vi gerne ville, og hvordan vi gerne ville lyde - vi tog alle sammen vores yndlingscd'er med ned i øvelokalet, og alle havde Backyard Babies' 'Total 13' med. Så er det meget sjovt at vi nu har deres forsanger med på et nummer.”

Tidligere har Supercharger været rundt omkring i Danmark og udlandet. Er der lagt lignende planer denne gang? Hvordan har udlandet taget imod jer?

”Jeg vil sige det sådan, at udlandet har taget bedre imod os end Danmark.

Der har været rigtig god respons i Sverige og Tyskland, og vi får hele tiden bedre og bedre gigs.

I Sverige var vi sidste år nomineret til to Radio Awards for "Bedste Gennembrud" og "Bedste Internationale Act " sammen med blandt andet Foo Fighters, og vi spillede for 5000 mennesker til deres awardshow. Foo Fighters vandt desværre – hehe, den havde vi ikke set komme.
I Tyskland var vi på en stor turne, RNR Overdose Tour, hvor vi var en del af en slags omvandrende festival/rockcirkus/galehus på hjul, og ja, der kommer en hel del i ind- og udland, og det er bare dejligt.”

Og til det logiske, men også kedelige spørgsmål. I har jo nået den alder, hvor tiden skal fordeles mellem rock og børn. Hvordan får I kombineret familiefædrerollerne med et liv i rockmusik?.

”Åh, de kære børn. Vi snakker tit om det, da næsten alle har fået børn, og der er mange ting, man vil være med til med sine børn, som bare ikke kan lade sig gøre.

Jeg var selv i Hamburg og spille med Nashville Pussy på min søns 1-årsfødselsdag, og det må man jo bare tage med, hvis man vil noget seriøst med det. Men jeg må indrømme, at det er noget af det mindre sjove, og selv om man render rundt og leger vild rocker, kan man godt gå hen og blive lidt ked af det sådan en dag.

Jeg tror generelt, at det er heldigt, at vi var i gang med det, vi nu laver, før vi fik børn – og så tror jeg måske også, at vi har Danmarks mest ukomplicerede og tålmodige koner og kærester. Det kræver det ligesom.”

Hvor stort er potentialet i Supercharger? Hvor langt, og hvor langt væk, tror I, at I kan drive bandet?

”Med den gruppe af helt igennem kompetente mennesker, vi er i bandet nu, med det pladeselskab, vi har nu, med de bookingagenter, vi har, og den plade, vi har lavet, tror og håber jeg, at vi kan tage den hele vejen.”

Og hvor langt er det så at tage den hele vejen?


”Hele vejen for os vil sige, at vi kan leve af det og få det op på et niveau, hvor det kan finansiere vores dagligdag, uden at vi skal ud og knokle ekstra, men bare kan koncentrere os om vores lille firma her.

Vi er indstillet på, at det kræver hårdt arbejde på landevejen for at dække seks mænds voksenudgifter, men det er jo det, vi helst vil, og deraf kommer energien til at blive ved og den nogle gange helt naive tro på, at vi selvfølgelig klarer den.

"We want it all, the rise and fall, med ekstra rise." Tak!"

Tredje udspil fra Supercharger, 'Broken Hearts and Fallaparts', anmeldes i næste nummer.