Uge 31: Ugens koncerter

OM_Days of Darkness 2017

Wacken Open Air og en lang række koncerter gør næste uge spændende for det dedikerede metalhoved, uanset om man vil have sin tråd traditionelt eller i den eksperimenterende ende.

Kunstner
Titel
+ Rival Sons + Prong m.fl.
Fotograf
Johan von Bülow
Forfatter

Agurketiden er ovre – eller sådan ser det i hvert fald så småt ud. Hvor de senere uger har været noget tyndbenede hvad angår koncertudbuddet herhjemme, så begynder der at ske noget mere, når vi træder ind i august.

I første omgang er der festivalerne: Wacken Open Air finder sted fra torsdag den 1., og bevæger man sig ned mod det tyske, kan man se både Sabaton, Parkway Drive, Testament, Body Count, Saxon, Opeth foruden en lang række andre bands. Og så er det også her, Slayer giver deres (angiveligt) sidste europæiske festivalkoncert overhovedet.

Derudover spiller triumferende Xenoblight torsdag på Grimfest i Brabrand, ligesom man kan høre Dizzy Mizz Lizzy til endags-havefesten Musik i Gryden i Grindsted om lørdagen.

Og så er der enkeltkoncerterne, der primært finder sted i hovedstaden: På onsdag får Pumpehuset besøg af meditationsstenerne OM, der som bekendt har Sleep-bassisten Al Cisneros (billedet) i front. Her spiller de deres første danske koncert siden 2013, men vi fangede dem også på den amerikanske doomfestival Days of Darkness for et par år siden, hvor de endnu engang viste, hvorfor de er noget særligt på stonerscenen. The Bug opvarmer, men allerede inden kan du få et skud instrumental psych og kraut med tyngde, når danske Papir og Mythic Sunship spiller i Byhaven – og det endda gratis.

Samme dag kan du også få din 1970’er-rock serveret af hovederne i Rival Sons på Kulturværftet i Helsingør, men hvis du hellere vil have det hårdt og hurtigt, er det med at støve de hvide high top sneakers af, inden du sidst på ugen kan høre de alternative hardcore-thrashere i Prong spille op med Tommy Victor (Danzig, Rob Zombie, Marilyn Manson m.fl.) i front. Det er også i Pumpehuset.

Oversigt:
Papir + Mythic Sunship – Onsdag 31. juli, Pumpehusets Byhave, København

OM + The Bug – Onsdag 31. juli, Pumpehuset, København
Rival Sons – Onsdag 31. juli, Kulturværftet, Helsingør
Grimfest 2019: Xenoblight – Torsdag 1. august, Brabrand
Wacken Open Air 2019: Slayer, Sabaton, Parkway Drive, Testament m.fl. – 1.-3. august, Wacken, Tyskland
Musik i Gryden: Dizzy Mizz Lizzy – Lørdag 3. august, Grindsted
Prong – Lørdag 3. august, Pumpehuset, København