Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Uge 25 – Ugens udgivelser og koncerter

Updated
-T1X3415-30-1402988955

Sommerbrisen blæser gennem sindets jasminer, Roskilde laver en miniudgave af sig selv, og du skal ikke lave sjov med noiserock fra Aalleren.

Kunstner
Titel
+ Pestilence + Kollapse + Darkthrone + Orm m.fl.
Fotograf
Jacob Dinesen

På Devilution sætter vi en ære i at have vores research i orden, og det er således med en vis journalistisk stolthed, at jeg kan meddele, at jeg har hørt så meget som de syv første sekunder af en sang med Odd Palace. Sammenholdt med mine erfaringer gør det mig i stand til at sige, at hvis man tager på Stengade på fredag og hører dem, skal man virkelig elske den slags progressive metal, der i begyndelsen af 00’erne lød lidt bedaget. Og man skal have det fedt med åbningslinjer som "Tell me the truth / Tell me the truth / Searching for the answer", og så var der gået syv sekunder, og jeg kunne ikke holde mere ud. Odd Palace spiller sammen med Æterbrand, der ifølge dem selv "er et band fra København, der drager det meste af sin inspiration fra de mere eksperimenterende grene af rockmusikken." Altså noget med hatte og højtsiddende basguitarer.

Dagen efter ville jeg egentlig have gjort mig lystig over et arrangement på Studenterhuset i Aalborg, fordi der ifølge kalenderen spillede et band, der hed Kollapsed Monkey, hvilket lød som et utroligt irriterende spøjst band. Men den der research lærte mig, at det i virkeligheden er Kollapse, som spiller tung Unsane- og Neurosis-påvirket metallisk støjrock, og gør man det og er fra Aalleren, skal jeg eddermame ikke have noget i klemme. De udgiver en plade dagen før. Den lyder ikke dum, så tag ind og se dem for os.Samme aften er Steffen Jungersen i Skanderborg, og gid ... nej ok, han skal øse ud af den viden, han som musikjournalist i flere årtier har samlet om Black Sabbath. Never Say Die sørger for musikalske eksempler undervejs.

Imens er Roskilde Festival i gang med at afvikle deres alternativ til den rigtige festival: Summer Days er en nedskaleret udgave af den rigtige festival, og man kan få lov at høre musik, mens man – gys! – står op. Der er også talks og kunst, og Orm, Baest og Xenoblight sørger for metallen søndag.

På udgivelsesfronten er det en på én gang heftig og begivenhedsløs uge, vi går ind i. Ok, vi starter med et band, der hedder La Merde, som udgiver en plade, der hedder ‘La Vie en Noir’. Ja, de spiller industrial neofolk. Jo, de har det hårdt. Nej, jeg har ikke hørt det. Irae udgiver en plade med et grelt overforbrug af bogstavet z. 'Dangerovz Magick Zpells From The Mesziah Of Death’? Forestil dig Cradle Of Filth indspillet på et soveværelse. Det gør jeg.

Fredag er der et par prioriteter i form af techdødsveteranerne Pestilence, hvis titel 'Exitivm' ville være sjovere at lave ordspil på, hvis det ikke var et EM, der bliver spillet lige nu. Ja, og hvis man vidste, om Holland er med i det EM. Pestilence er selvfølgelig dem, der lavede et par tidlige plader, der står som standardværker i dødsmetal, og de er også dem, hvor frontmanden Patrick Mameli for nogle år siden ikke helt havde fulgt med i, hvordan det ikke er smart at tale om folk med anden etnicitet end ens egen.Amenra er noget mere cool at kunne lide. De udgiver ‘De Doorn’, deres første plade på flamsk, et veritabelt bæst af en plade, der suger én ind. Det er efterhånden lang tid nok siden, at Neurosis-kloner var et problem på metalscenen, så vi kan godt tåle, at nogle andre tager den lyd videre nu. Specielt fordi Neurosis ikke rigtig selv gør det mere, og fordi Amenra gør det så imponerende.Darkthrone laver en ny sejhedsplade, som alle kommer til at udråbe til det vildeste, og de kommer til at tale stolpe op og stolpe ned om, hvor gode riffs, der er, hvor old school, det er, og så stiller de den ind i reolen ved siden af de andre Darkthroone-plader, de heller ikke rigtig får hørt til daglig, selvom de synes, de burde.

Du kan selvfølgelig også bare koncentrere dig om, at Buckcherry åbenbart stadig findes og udgiver en ny plade, og tænke over, hvor fedt du lige synes, det er, at singlerne fra deres første plade hed fede ting som ‘Lit Up’, ‘Crazy Bitch’, ‘Everything’, ‘Sorry’ og ‘Too Drunk…’.

Eller du kan følge sporet videre ind i skoven og dyrke Lustmords plade sammen med den svensk-norske electrogoth Karin Park. Det lyder som This Mortal Coil, og det kan du godt lide.Institution D.O.L. har også en plade ude med Aleister Crowley på coveret og blød klavermusik indeni. Der er en sang, der hedder ‘Sex With A Seitanist’, der markerer sidste gang, det ordspil nogensinde vil blive brugt.Seriøst? Amenra og Kollapse. Det er de to plader, du behøver at bekymre dig om i denne uge. Gør det. Bekymr dig.

Ugens koncerter:
Fredag 25. juni:
Odd Palace
, Æterbrand, Stengade
Mosaik, High Voltage

Lørdag 26. juni:
Bogwife, Kollapse, OK Monkey
, Studenterhuset Aalborg
Steffen Jungersen foredrag, Walthers Musikcafé, Skanderborg
The Doves, High Voltage

Søndag 27. juni:
Orm, Baest, Xenoblight, Summer Days, Roskilde

Ugens udgivelser
Mandag 21. juni:
Seance of…
: The Colour of Magick (Black metal)
Beyond Man: Beyond Man (Black metal)
La Merde: La Vie en Noir (Industrial neofolk)
Irae: Dangerovz Magick Zpells from the Mesziah of Death (Black metal)

Fredag 25. juni:
Pestilence
: Exitivm (Dødsmetal)
Darkthrone: Eternal Hails (Black)
Amenra: De Doorn (Sludge)
Kollapse: Sult (Noiserock)
Cathexis: Untethered Abyss (Dødsmetal)
Beleth: Silent Genesis (Dødsmetal/groove metal)
Kilter: Sys (Jazz metal)
Belle Morte: Crime Of Passion (Symfonisk metal)
De Arma: Strayed In Shadows (Gotisk metal/rock)
Maitreya: Hyper Reels (Metalcore/prog)
The Sisters Of Mercy Tribute – Black Waves Of Adrenochrome (Gotisk rock)
Demersus Ad Nihilum: //180703// (ingenting)
Fractal Universe: The Impassable Horizon (Progressiv rock)
Nephren-Ka: From Agony To Transcendence (Brutal dødsmetal)
SkyEye: Soldiers Of Light (Heavy metal)
Catharsis: Human Failures (Dødsmetal)
Odd Circus: Arch Nova (Avantgarde rock)
Urne: Serpent & Spirit (Sludge)
Artach: Sworn To Avenge (Black metal)
Buckcherry: Hellbound (Hard rock)
Electric Haze: Get In Line (Rock)
Frank Palangi: Fire Of Love (Rock)
Light The Torch: You Will Be The Death Of Me (Metalcore)
Mental Cavity: Mass Rebel Infest (Hardcore)
Switchblade Jesus: Death Hymns (Stoner metal)
Wildstreet: III (Heavy metal)
Withered: Verloren (Black metal/dødsmetal)
Anders Buaas: Tarot (Progressiv folk)
Castaway Hounds: Come On Done (Rock)
Endless Chain: Forthcoming Past (Doom metal)
Iceburn: Asclepius (Progressiv metal)
Institution D.O.L.: The Thelema Tales (Power electronics)
Lustmord & Karin Park: Alter (Elektronisk)
Xanathar: Darkmoon (Rå black metal)