Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Videopremiere: SYL – sang 1

Populær
Updated
SYL1

Spritny video til en efterhånden halvgammel sang. Københavnske SYL lancerer endelig visuel akkompagnement til deres catchy post-punk.

Kunstner
Dato
03-08-2022
Genre
Forfatter

Helt tilbage i december kom første singleudspil fra det københavnske post-punkband SYL. Du husker måske omtalen fra Kort og godt, pt. II. Dengang var vi ret begejstrede for den kun to numre lange EP, og glædede os til mere.
Derfor er vi meget glade for endelig at høre fra dem endnu engang.

Det er tydeligt, når man hører forsanger Benjamin Clemens' skarpe og lækkert firserskingre vokal, at alt ikke er godt i SYL's omgivelser. Derfor er 'sang 1' også et fremragende stillbillede af den stemning bandet bringer til dørs.
Om sangen siger Clemens:
– 'sang 1' var det første nummer, vi skrev sammen i SYL, og den viste sig at være et virkeligt klart vindue ind i det univers som vi gerne ville prøve at ramme med bandet. Den handler om den kvælende følelse, man kan få, når man går med tunge ting alene. Man ved at man burde snakke med nogen om det, men det kan være sværeste i hele verden, og pludselig hænger ens venner og elskede som en sort sky over hovedet på en, fordi man ved man på en måde holder dem udenfor.

Som en spejling af den stemning, ses forsangeren jaget rundt i København af resten af bandet, i en flot video filmet og redigeret af Adam Grønne og tilrettelagt og co-produceret af Sofie Amalie Hejn. Desperationen står ud af den unge sangers øjne og det hektiske mood følger en, mens man lytter.