Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Fotoreportage: Night of the Black Attack 3.0

Populær
Updated
HornedAlmighty_07

For tredje år i træk blev fire danske undergrundsbands præsenteret i københavnerforstaden Albertslund. På hver deres måde fortolker de fire bands den sorte metal anno 2018.

Titel
+ Afsky + Sunken + (0)
Dato
17-11-2018
Fotograf
Adriana Zak
Forfatter

Den danske metalundergrund skal man ikke være bekymret for. Hundredevis af bands blomstrer løs, og præcis hvor godt det står til, fik publikum at mærke fredag aften på Forbrændingen i Albertslund under vores kolleger heavymetal.dk's showcase 'Night of the Black Attack'.

Brogetheden i år var svær at overse med de fire bands, der stod skrevet på plakaten: (0), der med deres debut-ep fra sidste år tog danske anmeldere med storm; aarhusianske Sunken, der med deres atmosfæriske post-black metal har gjort sig bemærkede i den europæiske undergrund; Afsky, bedst kendt som Solbrud-frontmanden Ole Luks soloprojekt; og ikke mindst Horned Almighty, der med deres autenticitetstro sortmetal har plaget den danske musikscene i flere år.

Fire bands, der med yderst forskellige tilgange i højere eller mindre gang bidrager til den mørke afkrog af ekstremmetallen. Fire bands, hvis brogethed næppe kunne være mere sigende for, hvor bred denne genre er blevet siden dens storhedstid i start-90'erne. Black metallen anno 2018 kan meget.