Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Rammstein Interview, Del I

Updated
Rammstein Interview, Del I
Rammstein i luften med ny single, ”Mein Teil”. Bandet fortæller eksklusivt om sangens bizarre kannibal-tema til Heavyjam.dk. Det tyske band – fænomen, om man vil – Rammstein er tilbage med ny single, ”Mein Teil”, der netop har haft premiere i radioen og på diverse videokanaler. Sangen er inspireret af den besynderlige og bizarre historie om den 41-årige tyske kannibal Armin Meiwes, der i marts 2001 mødtes med et villigt offer via Internettet, den to år ældre Bernd-Jurgen Brandes, som Meiwes med stor lyst fortærede i sit hjem i Rotenburg, nær Kassel.

I juni var Rammsteins guitarist Richard Kruspe-Bernstein og trommeslager Christoph ”Doom” Schneider på promotionbesøg i København, og ved den lejlighed fik Heavyjam.dk’s udsendte de to fyre til at uddybe den dystre tematik i ”Mein Teil”.

Richard: ”Mange kender den historie om de to fyre der fandt hinanden via Internettet og som havde et rart aftensmåltid sammen. Den inspirerede os til at skrive den tekst, men den handler dog ikke totalt om dén begivenhed - den inspirerede os bare.”

Christoph: ”Det er da en fascinerende historie! To fyre mødes via Internet og den ene er en kannibal, der i lang tid har været ude for at finde ofre, som han kunne spise og som mødte en masse mennesker før han fandt det endelige offer. De fleste andre ’ansøgere’ besluttede sig i sidste minut for ikke at gøre det alligevel og kannibalen sagde så: ’OK, Du kan gå!’ Han forsøgte ikke at tvinge dem til at blive med vold og magt. Så, det var virkelig baseret på en fri vilje og han ventede på én, der virkelig ønskede at blive spist.”


- I rockhistorien, specielt indenfor heavy metal har mange bands sunget om mordere og især serie mordere; hvorfor har så mange rockbands en fascination overfor mordere og deres tankegang?

Richard: ”Hvis man gennemgår serie mordere og deres historie, finder man ud af, at en af årsagerne til, at de gør de der ting, er, at de vil beholde den anden person, fordi de er bange for at miste ting. Hvilket er en ting, vi alle lider af; at vi ikke kan acceptere at vi alle er frie og derfor altid forsøger at eje den anden person og har store problemer med det. Det handler den sang også om, mens en anden sang fra det nye album – som du endnu ikke har hørt – handler om, at vi ikke kan lade tingene gå. Vi vil beholde tingene. Men om der ligheder mellem seriemordere og rockmusikere – dét ved jeg ikke!”


- Men seriemorderne søger også noget ”forbudt”, ikke?

Richard: ”Jeg tror ikke, han søger noget forbudt, han følger bare intuitivt sine instinkter og jeg tror ikke de gerninger er en del af en plan, men handler om hvordan han er vokset op. Og de fleste der slår ihjel, dræber fordi de ingen følelser har. Men man MÅ prøve at føle noget, og så starter de med at dræbe for at komme til at føle NOGET.”

Christoph: ”Tilbage til dit spørgsmål. Disse temaer er meget populære i musikmiljøet eller hos heavy metal bands, som du sagde, men det handler også om at tankevække. Det er derfor, vi laver en tekst om sådan noget, fordi det er en spændende historie, ikke bare i forhold til musik men også som en spændende historie i dagbladene. Alle medier fortæller om den kannibal, så hvorfor ikke lave en sang om det? Som en reflektering.”


Pladeselskabet og Pet Shop Boys

Af de otte nye sange, som Heavyjam.dk lyttede til inden interviewet, stod ”Mein Teil” egentlig ikke umiddelbart som den allermest umiddelbare. Derfor fristede det undertegnede til følgende spørgsmål...

- Jeres 1. single er jo ”Mein Teil”, men numre som ”Reise, Reise” og ”Amerika” virker umiddelbart som mere fængende sange. Var det svært at udvælge den første single?

Christoph ”Doom”: ”Der er meget mere end én single på albummet, men den single blev valgt af pladeselskabet – og andre internationale afdelinger – som ville komme op med noget hårdt, noget á a la, ja… ’Rammstein is back!’ Vi var lidt overraskede, vi ville ikke selv have valgt den sang som 1. single, men vi er ok med den beslutning – og næste single vil nok blive en mere melodisk sang.”


- Jeg har forstået at Pet Shop Boys har remixet ”Mein Teil”; hvordan kom den kontakt på banen?

Richard (smilende): ”Det lyder som om pladeselskabet kontrollere os, he-he, men det var faktisk mere en pladeselskabsbeslutning end vores. Når man laver en single, så er der altid særlige strategier, hvor pladeselskabet altid er på udkig efter en ny sang til remixning, for det er mere salgbart. Vi bliver altid spurgt: ’hvem af Jeres favorit til at remixe?’ Og vi kommer normalt altid op med tyve navne, selvom de normalt aldrig har tid til det! Og sådan var det også med Pet Shop Boys, de dukkede op på en liste, men jeg ved ikke hvem af os der skrev dem på. De dukkede bare op!”


Den 30. august dukker ”Mein Teil” så op i landets pladebutikker, inklusive tre remixes af de førnævnte Pop-prinser (eller ”prinsesser”, som nogen Heavyjam.dk måske vil kalde dem?), mens det nye album ”Reise, Reise” udsendes den 21. september.

Heavyjam.dk vil følge Rammstein tæt frem i de kommende uger og måneder, med flere interviews, konkurrencer og meget andet. Hold øje!