Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Stædige ukrainere

Populær
Updated
Stædige ukrainere

I weekenden spiller Jinjer deres første shows på dansk jord. Devilution fangede bassisten Eugene Kostyuk til en snak om fortid, fremtid og forventningerne til weekenden.

Kunstner
Dato
21-03-2017
Fotograf
PR-foto

Jinjer har eksisteret siden 2009, men har for alvor fået hul på bylden med sidste års ‘King of Everything’. Bandet forklarer en del af den hastige udvikling med deres kontrakt med Napalm Records, der udgav skiven.

- Napalm Records har fået medierne til at bemærke os. Før det var vi et undergrundsband, men nu skriver Metal Hammer, Revolver, Rock Hard med flere artikler om os. Vi når derfor ud til at større publikum nu.

Ukrainerne har en kvinde i front, Tatiana Shmaylyuk, men bryder sig ikke rigtig om at blive sammenlignet med andre grupper med kvinder i front. Devilution spøger derfor lidt med, at så kan de da sammenlignes med Napalm Death, for ligesom briterne har Jinjer heller ingen originale medlemmer tilbage.

- Haha, jeg troede faktisk Shane Embury var det eneste tilbageværende medlem (nope, han var ikke med på den første plade – red.). For Jinjer var det bare dét, der nu skete. Bandet blev dannet af Dmitry Oksen, som var rygraden i bandet og hyrede og fyrede folk. Men lidt efter lidt blev det et rigtigt band med Tatiana, Roman, Dmitry og mig. Vi skiftede dog konstant trommeslager af årsager, som vi desværre ikke var herrer over. Men Dmitry Oksen mistede interessen for musikken i sommeren 2015.

Jinjer er diversitet
Men hvis vi nu alligevel bliver lidt i det med sammenligninger med bands – ikke mindst dem frontet af kvinder ≥ hvad siger I så til vores anmelders sammenligning med Guano Apes møder Arch Enemy?

- Tag det ikke ilde op, men ingen af os har nogensinde været fans af Arch Enemy. Guano Apes er noget andet: Tatiana især, og til dels os andre, har elsket det band og er blevet inspireret af dem for længe siden. Men Arch Eneny ... nej. Jeg har hørt nogle album, men det var de helt tidlige med Johan Liiva på vokal. Deres musik ses ikke i Jinjer, det er simpelthen ikke lige vores kop te. Jeg synes, det er ligegyldigt at sammenligne musik ved hjælp af ord. Men hvis man insisterer, så er der et fint ord, der definerer os: diversitet.

Det er Jinjers første datoer i Danmark, der venter, til trods for at bandet har været ret aktive de seneste år. Nu kommer de så i et dobbelt angreb med to shows, der dog ikke er langt fra hinanden i et ret lille land.

Vi har fået tilbudt shows i Danmark før, men enten var de ikke lige passende nok, eller også var de slet ikke forenelige med ruten på touren. Vi håber, at vi kan få publikum, der ser os i København, til også at tage turen til Slagelse dagen efter, men vi tror dog også, at Danmark har nok metalhoveder til begge shows. Vi får se. Når vi kommer til et nyt sted, så er vi altid lidt nervøse for opbakningen, når vi ikke rigtigt ved, hvad vi kan forvente.

Stærke oplevelser på store og små scener. Og med russiske grænsebetjente
Det er gået hurtigt for Jinjer de sidste år. Men bandet bedyrer, at selvom turneen fortsætter ind i festivalsæsonen, og englænderne derefter skal overbevises til efteråret, så vil bandet, “naturligvis”, som Eugene Kostyuk siger, også starte arbejdet med næste plade snart. Der ses også frem til Euroblast i Cologne, og selvom der allerede har været mange stærke oplevelser, så er det svært at vælge de bedste ud.

- Ja, det er svært at pege på. Der har været mange koncerter for så mange dedikerede fans. Folk fra Latinamerika, England og sågar USA kommer til Europa og følger os på vores tours. Vi har spillet shows på tætpakkede klubscener og for flere tusind folk på store festivaler. Så det er svært at udpege en oplevelse. Jeg tror, at det bedste ved Jinjer slet og ret er at være Jinjer og spille den her musik.

Jinjer er et stræbsomt band, der vil frem. Og blandt de mere kuriøse oplevelser er der også en historie, der fortæller, at bandet kæmper for ikke at skuffe deres fans.

- Vi måtte engang på illegal vis krydse grænsen mellem Hviderusland og Rusland. Den russiske grænsekontrol ville ikke lukke os ind på grund af nogle fjollede regler, så vi fandt nogle smugleragtige fyre, der viste os en hemmelig vej ind. Det lykkedes os at komme ind og spille vores shows. Det lykkedes os også at komme hjem igen ...

Til sidst er der blot at sige videre til de danske fans, at Jinjer glæder sig til at komme og trykke den af i Danmark. Skulle man være i tvivl, sker det altså på Lygten St. i København den 31. marts og dagen efter, 1. april, på Kultur Godset i Slagelse.