Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Underdog Night er mere bidsk end sidst

Populær
Updated
Underdog Night er mere bidsk end sidst

Selvom Project Underdog kun har godt halvandet år på bagen, så er det i weekenden allerede blevet tid til den anden Underdog Night, som vi fik en snak med arrangør Tor Skovsgaard om.

Titel
Tor Skovsgaard
Dato
24-01-2013

Det er et års tid siden, vi sidst havde Project Underdog på tapetet på disse sider. Dengang skulle vi blot høre om projektet, der var fyldt med gode intentioner. Dengang talte vi med Frederik Olsson, og denne gang er det blevet sammenslutningens Tor Skovsgaard, som vi har fået fat i.

Han opsummerer kort, hvad Project Underdog går ud på, og hvad det største har været i projektets levetid.

- Den største bedrift må være, da Project Underdog startede for cirka halvandet år siden. Frederik startede med at booke lidt, og sådan fandt jeg så projektet. Jeg syntes, at det var en pisse fed idé og startede selv med at booke. Derfra må de største bedrifter være Underdog Night og den snarligt kommende Underdog Night II. Men det er også fedt, at vi hele tiden kan få bands ud at spille til de mindre arrangementer.

- Det skal også siges at der ofte er PU bands, der spiller shows sammen eller endda tager på tour sammen. Det viser, at PU virker efter hensigten.

Underdog Night kan udefra set virke som Project Underdogs flagskib og største satsning, men er der alligevel mere i gære?

- Jeg vil til næste gang arbejde på at få støtte af diverse slags og derved kunne gøre Underdog Night endnu større. Der er så småt begyndt at være planer om at lave en lignende til rockbandene, men ellers så må jeg nok indrømme, at det bliver svært at lave noget større sådan lige foreløbig.

- Det vigtigste for PU er altid at få givet bands en ekstra chance til at komme ud at vise, hvad de kan. Det synes jeg er blevet opfyldt rigtig godt indtil videre.

Ligesom Underdog Night version 1 så er version 2 på Lions & Barrels, og så er der igen en hel del bands – hvordan vil du selv beskrive ligheder og forskelle mellem årets arrangement og sidste års?

- Sidste år var meget hurtigt sat sammen. Der var en del bands i samme genre, og det var ikke nær så varieret, som jeg gerne ville have det. Jeg satte arrangementet sammen på to måneder, inkl. tid til PR og alt andet, så derfor var det egentlig mest bare de bands, jeg lige kunne få. Kvaliteten var dog stadig meget høj, vil jeg mene. Jeg kontaktede også nogle af de lidt større og solide bands for at få dem til at spille til Underdog Night.

- Denne gang har jeg haft siden slutningen af september til at planlægge det hele. Det betyder, at jeg har haft rigeligt tid til at lade bandene henvende sig. Jeg har valgt og vraget for at prøve at komme frem til den bedste og mest varierede line-up. Det synes jeg er lykkedes meget godt.

- Sidste år var headlinerne nogle mindre københavnske undergrundsbands. Det var dels på grund af tidspresset, dels på grund af at jeg ikke kendte det økonomiske grundlag og naturligvis ikke ønskede at stå med en meget stor regning selv. I år har jeg fået nogle, der er et par kategorier tungere. Det har kunnet lade sig gøre, fordi jeg havde meget bedre tid til at forhandle med managere for forskellige bands osv. Der er også kommet et norsk band med, og så er bandene til eventen helt generelt i en lidt tungere klasse, dvs. er mere rutinerede og har flere fans.

Stadig DIY og en mulighed for at spille for en større skare

- Lighederne er, at det stadig er 100% DIY. Jeg har fx selv fået printet en masse flyers og taget dem med til alle de events, jeg har været til. Jeg regner med, at det bliver stort og helst større end sidst. Det skal, udover at være en fed oplevelse, give bandene en chance for at vise deres musik foran et større publikum, og så skal det jo også gerne være med til at forberede bandene til endnu større shows som fx Fall of Pantheon, som skal spille til årets Copenhell.

- Som det sidste, så bruger jeg også mest af alt Lions & Barrels, fordi der er to scener på stedet. Det gør arrangementet langt mere flydende. Jeg har fx været på Aalborg Metal Festival, hvor de kun har én scene, og jeg synes sgu lidt, at det ødelægger den gode stemning, når der går 20-30 minutter mellem hvert band. Til Underdog Night på L&B er der hele tiden musik at headbange, moshe og lytte til.

Hvilke kriterier mener du som arrangør så skal være opfyldt, for at du bagefter skal kunne se tilbage og sige ”det var en succes!”?

- Jeg vil mene, at det skal være en fed aften for både bands og publikum. Det skal ramme så mange forskellige genrer som muligt, og så skal der naturligvis gerne være en masse friske publikummer, der er klar til at headbange til nakken falder af! Jeg skal naturligvis også have dækket mine udgifter, men det plejer ikke være noget problem.

Kan du selv nyde sådan en aften eller får du så travlt, at fornøjelsen først kommer bagefter, når du forhåbentlig kan se tilbage på en vellykket aften? I den forbindelse hjælper det måske lidt, at du ikke selv skal på scenen i år?

- Ja, sidste år spillede jeg, som du nævner, selv til festivalen med mit gamle band. Udover det så var jeg helt grøn. Det var det første event, jeg arrangerede, og den første koncert, jeg selv spillede. Så jeg rendte naturligvis rundt med hænderne over hovedet det meste af tiden. Det, at jeg selv spillede der, hjalp mig faktisk til at give mig selv fri den halve time, hvor lyden skulle gøres klar, og vi skulle spille. Som førstegangsarrangør var det virkelig et pusterum for mig. Nu har jeg 10-15+ koncerter bag mig siden da, så denne gang regner jeg med at læne mig tilbage og nyde aftenen. Men jeg skal naturligvis først og fremmest sørge for, at det hele kører som smurt.

- Det med erfaringen betyder meget for, hvor stresset man bliver. En ting, jeg lagde meget mærke til første gang, var, hvordan jeg havde alle bandene i ryggen hele aftenen. Det var en ekstrem stor hjælp og gjorde det til en endnu federe oplevelse.

Læs også den lille artikel om nogle af de bands, der spiller på Underdog Night II HER. Mere om arrangementet findes på Facebook.