Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Vi er den ægte vare

Updated
Vi er den ægte vare
Vi er den ægte vare
Vi er den ægte vare
Vi er den ægte vare
Vi er den ægte vare

De er Nuclear Blasts "little darlings", men de arbejder også hårdt for det band, som de bruger nærmest alt tid på: Sonic Syndicate. Læs interviewet med Karin og Nathan her.

Dato
23-10-2010
Distributør
Fotograf
PR-fotos

De første høflighedsfraser fyres af, mens vi finder os en rolig plads i TEX-delen, mens resten af bandet klør på med sceneopsætningen.

Er opvarmningen noget, I selv har valgt for i aften?

Nathan: Blowsight er vores support på hele den europæiske tour. De er fra Stockholm og virkelig seje.

Karin: Det er den sidste aften i Skandinavien. Tourbussen kommer og henter os i nat.

Jeg synes også, jeg så jeres egen lille vogn, som man ser i en af jeres DVD’er…


Karin: Ja, herfra bliver det lidt mere behageligt, haha.

Nathan: Vi har 34 datoer sammen foran os nu.

Det bliver vel meget rart, at komme ud i en større bus en jeres egen minivan?


Nathan: Vi er i hvert fald vant til at gebærde os på meget lille plads nu. Vi har jo været på et par runder med den vogn nu.

Karin: Når det ikke er så langt at køre, så man kan ligeså godt gøre det selv, og spare lidt penge. Vi har haft den vogn i mange år.

Nathan: Den er rimelig legendarisk. Når den en gang må give op, så bliver vi nødt til at smide på den eBay, haha.

Karin: …vi burde da brænde den, når den dør! Jeg tror ikke, at nogen vil købe den, haha.

STOR TILFREDSHED MED DET SENESTE ALBUM


Med det nye album, synes I virkelig at have fundet jeres egen stil...


Begge i kor: Jeg er helt enig!

Karin: Vi har alle været mere involveret i skriveprocessen, så det føles som om, at alle sange har en bid af os hver især. I modsætning til tidligere, hvor vi kun var to personer om at skrive alt materialet, og så blev det ikke så personligt for alle.

Havde I så færdige sange med, eller var det sådan "jeg har et riff", og så tog I den derfra?


Karin: Ja, det var mest sådan riff for riff, og så jammede vi over det.

Nathan: Lige fra begyndelsen sagde vi, at det skulle have en hel del af vores personlighed i, for vi er kommet virkeligt tæt på hinanden som band. Så vi skulle alle se sangene komme til live, og være der samtidig. Sådan lidt oldschool, hvor man kom med et riff eller en vokalmelodi, uden at have noget færdigt. Og så tog man det med ned i øveren, og rockede med det.

Det nye album føles så godt, og jeg er bare så glad for det.

Karin: Også for mig. Det er det bedste, føler jeg, at vi har præsteret.

Nathan: På de første to albums for Nuclear Blast kunne folk stadig sammenligne os med andre bands som Soilwork eller In Flames – den svenske metallyd. Nu har vi tage det, vi mener, er de bedste elementer af det, og givet det vores eget groove.

Karin: Man kan ikke længere sige, at vi lyder som In Flames. Nu har vi en sound. Og det er Sonic Syndicate.

Hvor meget ændrede lyden sig fra jeres idéer, da I kom i studiet?


Karin: Vi prøvede mange ting af i studiet, som vi ikke havde prøvet før.

Nathan: Vi arbejdede virkelig hårdt med pre-production, så sangene var meget færdige.

Karin: Vi ændrede ikke på sangene, det var mere effekter og den slags, som blev prøvet af. Vi har prøvet alle guitareffekter, som vi kunne komme i nærheden af, haha.

Nathan: Nogle gange ved man ikke helt, hvor det vil ende, fordi man gerne vil prøve så mange forskellige ting af. Vi havde nogle virkelig skøre samples, som vi ikke vidste, hvordan ville fungere. En af sangene på albummet, ville vi fx gerne gøre "industrial", men det er svært i øveren uden keyboards og samples.

Har I så måtte droppe noget, fordi I fandt ud af, at det ikke fungerede?


Nathan: Vi vidste, sådan cirka, hvad vi ville have ud af sangene. Robin og Roger lavede vores samples, så de tog væk og skrev noget, og kom så tilbage og sagde "det vil nogenlunde komme til at lyde sådan her". Og vi andre sagde "Det er fedt nok", og vidste at det endda ville lyde ti gange federe på albummet pga. det langt mere kraftfulde software i studiet.

NÅR MAN GERNE VIL SPILLE DET HELE


Et album yderligere ude; det gør det vel ikke nemmere at lave en sætliste?


Karin: Åh ja, der er jo så mange sange, man vil spille. Det skal være noget, der gør alle tilfredse. Vi skal spille noget gammelt, vi vil også spille noget nyt.

Nathan: Vi er stadig virkelig stolte af det gamle materiale, men vi vil selvfølgelig også gerne spille det nye album. Det er nu det tredje album på et stort selskab, så vi er i en meget god position. Vi har hits fra hvert album, og når de først er på listen, så er det et spørgsmål om at putte noget ind for diversiteten. Fx en meget hurtig sang. Vi spiller noget vi selv elsker, og noget som får publikum til at rykke på sig.

Er der nogle sange, som I tror, at det mest er jer som band, der elsker?


Karin: Haha, jeg tror, at hvis vi kan lide det, og derfor er energiske på scenen, så smitter det også af på publikum. Og kan vi ikke selv lide det – så tror jeg slet ikke publikum kan!

Kører I stadig på den samme Nuclear Blast-kontrakt eller er den blevet fornyet undervejs? De virker jo meget glade for jer, og giver jer mulighed for dyre videoer og den slags.


Karin: Det er den samme, vi har ikke lavet nye forhandlinger undervejs. Det er virkeligt skægt med de muligheder, vi får. Det er lidt som en familie med dem. Vi er tit på besøg.

Nathan: Vi har et virkeligt nært forhold til dem, og de sætter pris på, hvor meget vi selv arbejder for det her band. De ved, at hvis vi siger vi vil gøre noget, så sker det også.

Karin: Hvis vi arbejder hårdt for det, så arbejder de også hårdt for det. Hvis vi blot sad og ventede på at tingene skete, så var vi ikke til nogen nytte for dem.

Så Sonic Syndicate er et fuldtidsarbejde for jer?


Karin: Ja, det har det været nogle år nu. Vores største marked er Tyskland, og de elsker simpelthen alt, hvad vi gør. Det er som et andet hjem. Men der er mange steder, vi ikke har været, så man ved ikke, hvad der er i vente. Måske Australien også er godt – der har vi ikke været endnu.

Nathan: Vi får mange mails fra Australien og Japan…

Karin: … og fra Sydamerika, hvor vi heller ikke har været. Og så har vi heller ikke spillet så meget i Danmark… Så det kan også blive vores bedste marked. Vi får se i aften!

Man har gjort meget for stedet her (The Rock) på det sidste, så der kommer sikkert en masse folk for at feste, så dér har I en potentiel mulighed for at få nye fans.


Karin: Jeg kan godt se, at de har lavet en masse nyt, siden vi var her i '04 eller '05. Jeg har hørt de holder åbent til meget sent…

I deltager måske selv i festerne, hvis der er nogle, på spillestederne bagefter?


Karin: Ja, nogle gange. Man kan ikke feste vildt hver aften (Lemmy er nok uenig – red.), men man jo også bare hænge lidt ud. Vi er desværre ofte nødt til at forlade stedet ret hurtigt efter et show, så vi kan komme frem til det næste show.

Nathan: Men når vi bliver i byen til næste morgen, så går vi da ud og har det sjovt. Vi ville virkelig gerne blive her, men vi skal videre mod Tyskland i aften. København virker fedt, og det her spillested ser helvedes sejt ud.

PIGEN I BIKINIEN


Hvor meget af den visuelle del af bandet står I får – de er jo fx glade for at smide promofotos rundt af dig, Karin, hvor du ikke har så meget tøj på – sex, drugs & rock n’ roll?


Karin: Haha, vel…det er jo mit eget kluns jeg har på, så det kan jeg selvfølgelig godt lide at have på. Vi tog først et foto med det outfit på, og det var selskabet vilde med, og sagde at det var fedt, hvis jeg ville gøre det igen. Vi prøver altid mange ting af, men det er altid vores eget tøj.

- Vi kan godt lide at se godt ud, og jeg spørger tit drengene eller selskabet "kan I lide det her, fungerer det?". Jeg vil gerne have noget feedback, så vi alle ser godt ud sammen. Men kan jeg ikke lide noget, som de foreslår, så tager jeg det ikke på. Jeg bestemmer selv.

Nathan: Til 'Burn This City'-videoen havde vi det her badass-udseende, hvor vi alle skulle være superhelte. Hun havde den her seje bikini på, der viser varerne, hehe…

Karin: jeg købte den bikini, mens vi var på tour. I Barcelona…

Nathan: I 'My Own Life' havde vi hver vores historie, forskellige karakterer, og hun skulle jo være model, så…

Var det i den video, at du kom til skade på settet?


Karin: Nej, det var 'Turn It Up'-videoen, haha. Vi ser sådan ud hele tiden (Karin peger på sig selv og Nathan), det er ikke bare noget vi tager på, når vi er sammen med bandet.

Nathan: Vi er meget tro mod det her. Sådan ser vi ud. Det er ikke som goth-metalbands, som tager make-uppen af efter et show. Eller folk med corpsepaint, haha. Sådan ser de ikke ud hver dag, haha.


Interviewet foregik før koncerten på The Rock i oktober 2010. Læs anmeldelsen her. Og det meget omtalte album er anmeldt her.