Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Morgendagens stjerner: Eyes

Populær
Updated
0013151586_10

Deres hardcore er måske nok kaotisk, men som band er de målrettede: Siden livedebuten i februar har Eyes indspillet en plade og turneret i Europa.

Kunstner
Fotograf
Rasmus G. Sejersen

Nogle bands har bare mere fart på end andre: Siden Eyes havde deres debut på Loppen i februar, har de udgivet en debutplade i maj og gennemført en kortere tour gennem det centrale Europa sammen med Siberian Hell Sounds. Men bandet kommer så heller ikke ud af det blå: Alle fire medlemmer har en fortid i Hexis, og den protestantiske arbejdsmoral herfra viderefører de i Eyes. Musikalsk har de til gengæld ladt black metal bag sig til fordel for en heftig omgang hardcore, der trækker på navne som Coalesce, Botch og Converge. 

Hvem er med i bandet?
Rasmus Furbo på guitar, Kenn Bendtsen på bas, Victor Kaas på vokal og Simon Djurhuus på trommer.

Hvordan startede bandet?
Bandet startede, efter Kenn, Simon og Rasmus gik ud af Hexis. Efter lidt tid som instrumentalt band og søgen efter en sanger fik vi Victor med. Vi var med det samme på bølgelængde, både musikalsk og personligt.

Hvor var jeres første øver?
Første øver var i vores gamle øvelokale på Rock Island, Islands Brygge.

Hvor var jeres første koncert?
Vores debutkoncert var på Loppen med Celeste, LLNN og Woes.

Hvem har fået øje på jer?
Vi er blevet tilføjet til Blastbeasts "The New Shit”-showcase, hvor vi spiller i Pumpehuset d. 5. januar og Atlas i Århus d. 12. maj. Det ser vi meget frem til. Vi er ligeledes i kontakt med et par labels, som kunne være interessante at arbejde sammen med i fremtiden. 

Hvad har været jeres største koncert?
I vores forholdsvis korte eksistens som band har vi allerede haft nogle fede shows, men det var nok, da vi varmede op for Knocked Loose på KB18. 

Hvad er det sværeste ved at være ny i gamet? Og ved at have et navn i bagagen?
Det sværeste er at starte forfra med at få opbygget sig et navn, som folk husker og gider at komme ud at opleve. Rent musikalsk har det taget tid for os at komme væk fra den gamle måde at spille og skrive musik på. Vi har forsøgt at skabe vores eget udtryk og prøve nye ting af.

Hvordan har det været at indspille ‘Eyes’?
Vi er så heldige at dele øvelokale med vores gode ven Tobias [Tønder, der også har spillet i Hexis- red.], som har Angry Music Studios. Derfor var det oplagt at indspille med ham.  Det var en fed oplevelse, og vi ser frem til næste indspilning engang næste år. 

Hvad er jeres inspirationer?
Vores inspirationer spænder mellem alt lige fra Herb Alpert and the Tijuana Brass til Daughters. Meget vidt, må man sige. 

Hvad er jeres drømme?
Vores drømme er at få skrevet og indspillet nogle fede plader, som kan åbne op for nogle fede bookings og tours. Diverse festivalshows rundt i Europa er selvfølgelig også på listen. 

Hvordan vil I nå dem?
Vi vil opnå dem ved at blive ved med at skrive musik, som vi først og fremmest selv synes er fedt, for på den måde at opretholde interessen for at blive ved med at lave den slags musik, vi gør. Forhåbentlig vil vores passion og energi smitte af på folk, der tjekker os ud.

Hvordan vil I virkelig IKKE ende?
Som et kedeligt liveband. Vi vil gøre vores bedste for at give folk den bedst mulige oplevelse, når de ser en koncert med os. 

Hvor meget opbakning har I fra baglandet?
En god sjat. Folk er gode til at hjælpe og støtte hinanden i DIY/hardcore-scenen.