Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Morgendagens stjerner: South Haven

Populær
Updated
P1000708-2

South Haven er dit nye rockfix. Et band med ben i næsen og masser af den rigtige rock’n’roll-attitude. Snart er de at finde på scenen til dette års version af Prime Is Coming – og det kan anbefales at give dem et lyt. 

Hvem er bandet?
En noget blandet flok, må man sige …Vores forskelligheder er noget af det, der både gør det udfordrende, men også sjovt at spille i band sammen.

Vi er: Christine og Angel på vokal, Sebastian på trommer, Mathias på guitar og Stefan på bas.

Hvordan startede bandet?
Det hele startede ud fra den rygende aske af et par tidligere udbrændte konstellationer med instrumentalisterne i bandet. Til sidst endte det med en masse erfaring og uforløst potentiale. Et par Facebook-opslag senere var Angel og Christine forbi øvelokalet, og det endte med at være den perfekte duo til at skabe den unikke konstellation og sound, vi ønskede.

Hvor var jeres første øver?
Well, nu kommer vi jo nok til at afsløre lidt om, hvor vores bandnavn kommer fra i samme omgang – vores første øver var i et lokale i Sydhavnen i KBH.

Hvor var jeres første koncert?
Vores første koncert var ikke bare bandets første koncert – det var også de to sangerinders første gang på en scene med eget band. Vi varmede op for Siamese sammen med Odd Palace på Hotel Cecil foran nogle hundrede mennesker – ikke nogen dårlig start.

Siamese og Odd Palace har vi netop turneret med i DK – fantastiske bands og ikke mindst fantastiske mennesker. I hvert fald de fleste af dem …

Hvem har fået øje på jer?
Heldigvis har en masse mennesker fået øje på os gennem Spotify. Vi har været featured på nogle ret store playlister, og det sker, så vidt vi ved, ikke, medmindre de kan lide musikken. Danskerne har bestemt også fået øje på os gennem airplay på vores to første singler hos MyRock. 

Derudover fik Creativeman Productions i Japan også øje på os – det resulterede i en invitation til at spille i Tokyo i Japan. En fuldstændigt vanvittig oplevelse, der også medførte dialog med flere store pladeselskaber i Japan.

Hvad har været jeres største koncert?
Den største oplevelse var at spille på Space Odd i Tokyo – flere hundrede japanere på et professionelt spillested er bare en helt anderledes oplevelse! Det japanske publikum er meget dedikeret – de lytter intenst til din performance og reagerer på dit mindste vink. Og at bruge 1½ time på at få taget billeder med fans, skrive autografer og sågar få gaver fra fans er nok noget af det vildeste, man kan opleve som dansk band. I Danmark kæmper man en brav kamp for publikums opmærksomhed – i Japan skal du nærmere kæmpe for at undgå opmærksomhed!

Hvad er det sværeste ved at være ny i gamet?
At overbevise folk om at købe merch.

Spøg til side, så er det nok at være vedholdende. Det kræver enormt meget viljestyrke at være ny i gamet. Lige nu har vi et album klar, som skal udgives, så ventetiden frem mod at se, hvordan verden tager imod ens lille baby, er næsten ulidelig. Gigs giver ikke meget overskud, du bruger hundredevis af timer og tusinder af kroner på at forbedre dit band, din lyd, dine musikvideoer, din liveperformance, osv.  Alt sammen for at spille 30 minutters opvarmning på et lille spillested, du har kørt fire timer for at nå til. Forstå os ret – vi klager ikke, for vi elsker det pis! Men nu spurgte I jo, hvad der var sværest.

Hvordan har det været at indspille jeres debutmateriale?
Indspilningsprocessen har været ret speciel. I tidligere konstellationer har studiet været et sted, hvor man selvfølgelig har haft fede oplevelser, men man arbejder også under tidspres. Det var vigtigt for os, at vi brugte både tid og penge mest fornuftigt, så lytteren kunne få det bedste resultat overhovedet. Derfor allierede vi os med Chris Kreutzfeldt, der har stået for live-indspilning af trommerne, reamping af guitar og bas samt mix og master af albummet. Alle guitarer er tracket i vores eget øvelokale, og vokalerne er indspillet hos LAK Studios i samarbejde med Mirza fra Prime Collective/Siamese.

Vi synes resultatet er blevet vanvittigt godt – albummet har den fyldige, moderne lyd, vi elsker, og der er ikke blevet sparet på kvaliteten.

Hvad er jeres inspirationer?
Vi henter inspiration enormt mange steder. Som først nævnt er vi en pænt blandet flok, så nogle gange kommer inspirationen fra afrobeat, nogle gange fra dødsmetal, andre gange fra poppunk. 

Fælles for os alle er nok, at vores musiksmag spænder ret bredt. Vi knuselsker rock og metal, men har også mange andre genrer, vi holder af. 

Hvad er jeres drømme?
Verdensherredømme, Pinky! Intet mindre end total dominans over verdenens samlede musikmarked kan gøre det! Men hvis nu det ikke lykkes, så har vi nok også et par andre drømme, som f.eks. at komme tilbage til Japan og spille, turnere i USA og Europa og forhåbentlig komme til at spille på nogle af de mange fede festivaler i EU.

Hvordan vil I nå dem?
Det kan måske lyde flabet, men gennem vores musik. Vi har arbejdet hårdt, og vi har allieret os med nogle af de dygtigste mennesker i landet for at skrive dette album. Der er ingen genveje i musikbranchen – skriv gode numre, spil røven ud af bukserne, og kæmp for hver eneste fan. Så det har vi tænkt os at gøre.

Hvordan vil I virkelig ikke ende?
Som et af de bands der burde være stoppet for længe siden. Eller et af de bands, der konstant hænger fast i én lyd og ikke tør udvikle sig af frygt for, om den etablerede fanbase vil bryde sig om det.

Hvor meget opbakning har I fra baglandet?
Vores venner og familier bakker os selvfølgelig op – og det er vi supertaknemmelige for. Vi har også en supergod opbakning fra alle vores venner i Prime Collective – her går alle op i hinandens succes i stedet for at sidde med korslagte arme i et hjørne og være misundelige på andre.

I spiller snart til Prime is Coming. Hvad kan publikum forvente af koncerterne?
De kan forvente et tight band, der har spillet sig varme, og som er klar til at give folk en smagsprøve på deres kommende debutalbum. Og så kan de selvfølgelig forvente en helt speciel konstellation, hvor de to piger i front giver en helt anderledes dynamik og samspil, end folk er vant til fra andre rock- og metalbands.

Og så kan folk selvfølgelig forvente, at hele overskuddet – selv fra merchsalget – går til et godt formål. Så lige så vigtigt det er, at folk får en fed liveoplevelse, lige så vigtigt er det, at de samtidig er med til at skabe et bedre liv for børn på landets asylcentre.