Metal Grand Prix i Aalborg

Populær
Metal Grand Prix i Aalborg
Indledende runde af Dansk Metal Grandprix i Aalborg, hvor Ferocity og Methonia blev klar til finalen i Århus. Dansk Metal Grandprix 2005, Indledende runde i Studenterhuset, Aalborg, den 14. januar:

Dansk Metal Grandprix er ment som et årligt tilbagevendende arrangement med fokus på alle former for metal. Man kan endda gå så langt som at sige, at dette er metallens pendant til Danmarks Radios Melodi Grand Prix. Ukendte danske grupper uden pladekontrakter har kunnet indsende demo-materiale hos de forskellige regionale arrangører, som så har udvalgt en håndfuld bands.

I Aalborg denne aften blev et talstærkt publikum præsenteret for en bred vifte af genrer, som selvfølgelig alle i konceptets ånd kunne proppes ind under ”metal”. Som altid til denne her slags talent- og koncertkonkurrencer er der nogle som falder igennem eller har en dårlig aften, men det forekommer undertegnede mere relevant at fokusere på de trods alt rigtig gode bands som nåede udover scenekanten, både med det rent musikalske og gennem et godt show. Ganske vist var spilletiden begrænset til 15 min. pr. band, så det var med at komme ud af starthullerne!

Aftenens uden tvivl mest brutale band, Ferocity, fik dog også æren af at spille to gange, da de, gennem en andenplads hos dommerpanelet og dermed en finaleplads i Aarhus, fik publikum op på dupperne. Ferocity er dog ikke helt nye i gamet, da gamle metalhoveder vil huske dem fra Aalborg Metal Festival 2003, hvor Kong Kent roste dem til skyerne.

Den suveræne vinder hos både publikum og dommerpanelet, Methonia, var også de bedste rent teknisk med en gang forbløffende god power/prog-metal. De spillede fantastisk godt, om end vokalen synes at komme ubelejligt i deres set-up, da bandmedlemmerne så ud til hellere at ville lire den af på instrumenterne.

Der skal være plads til alle i sådan en konkurrence, så derfor skal der også lyde en stor tak til Croan, Like Sycodelic Disbelief og Difficile for deres bidrag. De bekræfter alle, at den danske metalscene på alle fronter trives i bedste velgående.

NB: Sidste indledende runde finder sted på Musikcafeen, Århus på torsdag den 20. januar, mens finalen afvikles i samme by's Voxhall, den 12. februar (samme dag som det "rigtige" fløde grand prix).

Finalister er indtil videre:

Anoxia - Odense
Ferocity - Aalborg
Jim Fear - København
Methonia - Aalborg
Pitch Black - København
Third Eye - Odense

Mere info på Dansk Metal Grandprixs hjemmeside: [url]http://www.feemetal.dk/[/url]

Tekst: Morten Vejlstrup/Foto: Ferocity.dk