Den tager vi lige igen

Den tager vi lige igen

Edenbridge har ikke flyttet sig mange meter fra tidlige værkers bud på Within Temptation og symfonisk rock/metal med melodi grand prix-tendenser.

Kunstner
Titel
Solitaire
Dato
05-07-2010
Distributør
Genre
Karakter
2

Kære læser, tillad mig at præsentere jer for vores søge-funktion. Den er placeret oppe i højre side af vores site. Hvis man fx skriver "Edenbridge", så vil man kunne se, at min skribent-kollega Lars Schmidt allerede to gange har taget sig af bandet fra Østrig.

Især bemærket gør sig denne her. Fordi det er med dén anmeldelse, at denne skribent altså springer over, hvor gærdet er absolut lavest, og skamløst kopierer:

"Østrigske Edenbridge er endnu et af de bands, som i kølvandet på Within Temptation og Evanescence forsøger at score kassen ved at bringe en skønsyngende kvinde i front og lade hende ledsage af nogle hårde, forvrængede guitarer og en halvsymfonisk keyboard-mur. Edenbridge gør det i og for sig ganske udmærket på deres sjette album, "The Grand Design".

Men det er uden den store vildskab, ja, helt uden vildskab og
overrumplinger. De heavy rytmeguitarer fungerer fint nok, men det er ikke nok, for de drukner i en lidt for pæn produktion, der sine steder gør albummet til alt for kommercielt. Oveni er sangene ikke gode nok, så...

Men Edenbridge er udmærket og absolut tålelige. Dog uden på nogen måde at gøre en forskel."


Indsæt blot at 'Solitaire' er bandets syvende album, og så er vi der. Skal der alligevel tilføjes lidt nyt, så er det at flere sange - og især 'Higher' - har så meget poppet, catchyness og fløde over sig, at man næsten forventer at høre Keld Heicks eller Jørgen de Mylius' tilføje bagefter "...det var Østrigs bud på en vindersang, sunget af Sabine Edelsbacher, som så yndigt står i front for bandet Edenbridge...".

Måske er det også bandets lejlighedsvise flirten med toner, der lyder taget fra folkemusikken, der gør, at musikken pådrager sig denne lyd af melodi grand prix og især de østeuropæiske bidrag.

Vi gør klar til uofficielt melodi grand prix anno 2010 og sangen 'Higher':