Aalborg Metal Festival - fredag

Populær
Aalborg Metal Festival - fredag
Dismember var førstedagens højdepunkt, efterfulgt af Soilwork og Sonic Syndicate. Ferocity

De lokale rødder fra Ferocity var igen på plakaten og fans af brutal death/grindcore blev ikke skuffede. At de nu om dage har fået blandet stænk af noget melodisk i deres mix, er sket uden at gå på kompromis med det røvsparkende og brutale, som umiddelbart bedst er personificeret af Kasper ”Front Beast”.
Skønt at se, at bandet har den entusiasme og nydelse i deres fremlæggelse af en stil, som vist kommer tættest på Suffocation.

Om bandet når udenfor Aalborg kan jeg da godt have min tvivl om, men en fanbase har de så absolut her på ”hjemmebanen” og de fremmødte fik det, de kom for.

Karakter: 8.5

- Morten Vejlstrup


Nightrage

Et relativt nyt bekendtskab for undertegnede var svenske/græske Nightrage, som virkede meget professionelle og tight. Deres melodiske dødsmetal med den populære blandede vokal (hhv. både ren sang og skrig), kunne der ikke kan sættes en finger på.

Guitarist og grundlægger Marios Iliopoulos er så absolut en yderst kompetent strengevrider og en showmand, der er værd at studere. Desværre er deres stil ikke banebrydende og af samme grund bliver de også hurtigt en smule kedelige. Skulle jeg give dem et godt råd, så kunne de have scoret et par billige point ved at tiltale publikum på skandinavisk i stedet for deres forfærdelige ”svensker-engelsk”.

Karakter: 8

- Morten Vejlstrup


Sonic Syndicate

Det hårdt pumpende familieorkester fra Sverige med vokalduoen gæstede igen Aalborg Metal Festival, og leverede endnu engang en solid præstation. Der var ingen indikationer på, at dette blot var endnu et show i rækken af mange selvom bandet netop var ved at overstå en lang turnè. For der blev kørt på med fuld skrue. Bandet er stadig ungt og har i den grad ånden med sig.

Karakter: 9

- Kong Kent


Dismember

Svenske Dismember (øv. bill.) var så absolut fredagens højdepunkt for undertegnede. De falder uden tvivl under kategorien af bands som, om end de ikke har været voldsomt progressive rent stilmæssigt, så leverer de altid varen. Ren dødstråd fra start til slut.

At de så både var kompetente og yderst veloplagde denne aften på Studenterhuset gjorde kun oplevelsen endnu større for de fremmødte. Man bemærkede fra et musikalsk synspunkt ikke at mastermind/producer/trommeslager Fred Estby ikke længere er i folden, da frontmanden Matti Kärki havde fuld kontrol over publikum, som en dreven general på en slagmark.

Karakter: 9.5

- Morten Vejlstrup


Soilwork

Svensk hardcore metal af den mest brutale kaliber. Soilwork var fredagens hovednavn og sluttede aftenen fornemt af, efter at deres landsmænd fra Dismember havde givet Aalborg en velfortjent lektie i dødsmetal.

[img]http://heavyjam.dk/img/2083.jpg[/img]

Nu kunne Soilwork så give én i metalcore. Ligesom In Flames og Meshuggah, er Soilwork en ubønhørligt damptromle henover publikum, og forsangeren lod dem ikke komme op efter megen luft. Der blev kørt på, og efter spandevis af sved og ømme nakker slap Soilwork grebet og lod os stakåndede gå hjem og lade op til lørdagens program. En fin afslutning på fredagen.

Karakter: 9

- Kong Kent

Kunstner
Titel
Aalborg Metal Festival
Karakter
3