Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Blod, bræk og black metal

Populær
Updated
Blod, bræk og black metal
Blod, bræk og black metal
Blod, bræk og black metal
Blod, bræk og black metal
Blod, bræk og black metal

The Rock havde åbnet portene til en lang dag med alskens black metal, hvor hovednavnet Shining leverede andet end musikalsk underholdning fra frontmanden Kvarforth.

Lyden var i den grad ikke med de første par bands på scenen til Nordic Black Metal 1-dagsfestival på The Rock. For Ravnesort betød det desværre, at den musik, der virkede energisk og interessant især takket være lækkert trommespil, ikke kom ordentlig ud til publikum. Trioen havde ellers den rette indstilling til sagerne og gik voldsomt til den rå musik i modsætning til Cause of Death: Suicide, som levede lidt for meget op til bandnavnet, og virkede blottet for al spillelyst og generelt skræmmende uerfarne. God lyd ville ikke have hjulpet, for musikken var et trist og dårligt udført bud på noget danske Blazing Eternity gjorde bedre for over 10 år siden.

Dernæst gik det fremad med lyden, og således blev Vardlokkurs show en pæn succes. Kun lidt ubalance i niveauet mellem de to guitarer (et generelt problem denne aften), men ellers var energi, tempo og fremførsel aldeles glimrende, og den efterhånden voksende publikumsmængde kvitterede med headbanging og respekt.

Jesus på besøg
Det var en lang aften med black metal, og for at folk ikke skulle lulles i søvn, sørgede svenske Pagan Rites for lige at give lydniveauet et hak opad og simpelt brage derudad. Og især leadguitaristen var markant højere end resten af bandet. Det var oldschool, da bandets sorte metal var farvet med nogle klassiske speed/heavy-metal tricks – for ikke at glemme forsangerens uhyggeligt stramme spandex. Der var tydelig dedikation til musikken og utrolig indlevelse, og selvom lyden var mindre godt mixet, var det et meget underholdende show, der førte de tilstedeværende tilbage til 80’erne.

Iklædt lændeklæde og tornekrans kunne det ligne, at Jesus havde fravalgt tømrerfaget for at skrige lidt i front for danske Molok, men det var nu blot bandets frontfigur. Han havde i dagens anledning også lige skåret sig i siden, så håndklædet forneden kom til sin ret, hvilket de røde striber tydeliggjorde. Guitaristen spillede iført gasmaske og sammen med bassisten skabte han en tung og monoton – grænsende til hypnotisk - baggrund for vokalen og det interessante trommespil. Undervejs gæstede Vrede fra Vardlokkur scenen. Det var teatralsk med godt med ”maling” på kroppen og budskabet ”myrd” på overkroppen. Desværre passede hans stemme ikke så fedt til musikken, men for showets skyld var visitten god nok.

Kvarforth, blod og bræk
Efter et meget langt line-tjek gik tyrkiske Episode 13 endelig på. Forsangeren var først i ført kåbe, hvor ansigtet blev skjult. Effektivt virkemiddel for stemningen, men da kåben blev smidt blev det lidt komisk som ham og den ene guitarist lignede en slags ”svigermors drøm” med pænt klippet kort hår og et ansigt, der havde mødt en epileptisk make-up artist. Musikken fængede ganske udmærket og melodisk, og blev undervejs gæstet af Niklas Kvarforth fra Shining.

Efterfølgende, da Shining gik på, nåede antallet af tilskuere sit klimaks denne aften. Ingen tvivl om at bandet med den spektakulære frontmand, der ynder at skære i sig selv, var et tilløbsstykke. Med sig havde han et meget velspillende band, hvor især leadguitaristen fik fyret fede ting af. Kvarforth drak lystigt af sin Jack D – om det var dennes skyld, eller blot en del af ”standardsshowet”, at han senere stak fingre i halsen og lod maven slippe af med lidt lækkert gylp, skal være usagt. Han var i sit eget univers, og der hersker ingen tvivl om, at han virkelig er ”på”, når han står på en scene.

Blandt publikum var der også nogen, der havde fundet vej til barberskraberen, og havde i hyldest lavet nogle røde løbere ned af armene. Helt samme effekt syntes Kvarforths overdrevne snaveri med bassisten ikke at have – i hvert fald så man mest heteroseksuelle kys blandt publikum.

Hån fra frontmanden

Shinings musik er meget mere og andet end black metal. Flere steder er der flotte lydkollager skabt af ren guitar og intelligent bas- og trommespil. Andre steder præsenterer Kvarforth musikken som ren oldschool black metal for efterfølgende at håne en fan for at høre black metal hver dag. Shining leverede denne aften god musikalsk underholdning og som forventet masser af skaberi fra frontmanden.

Mindre krukkeri var der fra tyske Ctulu. Klokken havde passeret 2 om natten, og publikum syntes at have trukket sig lidt væk fra sceneområdet, måske for at sunde sig efter The Rocks 10 kr. tilbud mellem kl. 1 og 2. Tyskerne var måske lige nøjagtigt det eneste black metal, man kunne rumme efter en meget lang dag. Ligeud af landevejen i højt tempo og med en melodisk tæft, der havde visse similariteter med Dissection og Dark Funeral. Bandet opfandt intet nyt, men på denne tid af natten gik deres stil og spilleglæde rent ind sammen med fadøllen.


Karakterer:
Cause of Death: Suicide: 1
Ravnesort: 2
Vardlokkur: 4
Pagan Rites: 3
Molok: 3
Episode 13: 3
Shining: 4
Ctulu: 3

Kunstner
Spillested
Dato
21-11-2009
Koncertarrangør
Fotograf
C.V
Karakter
3