Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Roskilde Festival 2016: Fredag

Populær
Updated
Roskilde Festival 2016: Fredag
Roskilde Festival 2016: Fredag
Roskilde Festival 2016: Fredag
Roskilde Festival 2016: Fredag
Roskilde Festival 2016: Fredag
Roskilde Festival 2016: Fredag
Roskilde Festival 2016: Fredag

Fredagens højdepunkt var tre timer i selskab med suveræne Neil Young, mens svenske Meshuggah også blæste publikum omkuld på de sene nattetimer. Dagens øvrige koncerter bød desværre ikke på de helt store oplevelser.

Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen

Hvis onsdagens fallerede hovednavn Red Hot Chili Peppers nok engang viste, hvor håbløst et band de er, så triumferende fredagens øverste navn på plakaten for sjette gang på Orange i festivalens historie.

I tre timer bragede 70-årige Neil Young løs med sit backingband The Promise of the Real og satte alt og alle på plads.

”Rockens største fyrtårn,” som undertegnede kaldte den canadiske legende i anmeldelsen, hvor der var dømt fuldt hus med den sjældne karakter 666. Det bliver simpelthen ikke større.

Så godt slap fredagens første relevante band ikke af sted med deres koncert på den intime Gloria-scene. Trommeslageren Greg Fox fra Liturgy er en travl herre, og denne eftermiddag blev der eksperimenteret igennem med Kid Millions fra Oneida i Fox Millions Duo, som Emil Hansen kaster tre sorte firkanter efter.

Men duoen imponerede trods alt mere end den skotske rockmusiker Biffy Clyro, ”der serverede en sødladen kop stadionrocksuppe, som varmede kroppen lige så længe som at pisse i bukserne,” mener Lars Roest-Madsen. Av!

Samme benhårde skribent var også på pletten bagefter til Letlive., ”der præsterede måske årets største energiudladning på scenen, men efterlod ikke noget varigt indtryk i hukommelsen,” skriver Lars Roest-Madsen dog en tand mere positivt om det amerikanske hardcore-band.

Mens Neil Young på tredje time stadig rockede Orange, indtog australierne i Tama Impala Arena og tog publikum med ud på en psykedelisk flyvetur, ”der på mange måder var en helhedsoplevelse af de bedre,” konkluderer en tilfreds Emil Hansen.

Navnebror Emil Svendsen var på plads til Mutoid Man, som sidste år væltede Beta. Men sådan gik det ikke fredag nat på Pavilion. ”Godmodige fuck-fingre og ditto grimasser var der nok af. Men af en eller anden grund fik de aldrig rigtig tændt for den helt store koncertforløsning, hvor publikum og band var sammen om den store musikglæde,” skriver Svendsen.

Natten til lørdag lukkede med et næsten fuldendt svensk metalbrag. ”Almægtige Meshuggah badede natten til lørdag Avalon i tonstunge toner og lækkert lys med en magtdemonstration af en koncert, der godt kunne have brugt en enkelt grooveændring,” kommer det fra skribent Esse om svenskerne.

Læs alle fredagens anmeldelser her:

Neil Young + The Promise of the Real
Fox Millions Duo
Biffy Clyro
Letlive
Tama Impala
Mutoid Man
Meshuggah

Menu