Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

WOA'22: Torsdag tilhører danskerne

Populær
Updated
Shopped1200_MF

Torsdag på Wacken Open Air 2022 var med fokus på de to danske bands, Mercyful Fate og Lamentari på en dag, hvor temperaturen var høj!

Spillested
Dato
04-08-2022
Koncertarrangør
Fotograf
Kent Kirkegaard Jensen

To års ufrivillig pause fra Wacken Open Air er omsider slut. Torsdag eftermiddag kunne Devilution atter indtage de tyske græsmarker, som vi har gjort hver sommer siden 2004, hvor vi første gang betrådte det, arrangørerne selv kalder The Holy Ground. Nu var vi omsider tilbage på velkendt terræn.

Efter at have stillet telte op i ulidelig varme, gik turen direkte op for at se Lamentari give koncert som det danske band i den internationale Wacken Metal Battle konkurrence. Det var frygtelig varmt, men den isnende black metal gjorde det turen værd.

Da det første danske band havde forladt scenen, var det tid til atter at udforske Wacken. For der var sket meget. Selve festivalpladsen var udvidet, renset for boder og generelt var pladsen foran samtlige scener gjort meget større og lettere tilgængelig. Væk var flaskehalse, der tidligere havde gjort ind- og udgang besværligt. Folkene bag Wacken Open Air har brugt corona-nedlukningen på at tænke logistik. Tyskerne er kendte for at kunne den slags. Torsdag bekræftede de os i den antagelse.

Turen fra Lamentari over til Louder-scenen for at se Thundermother var længere end ellers. Louder er den tredje af de store hovedscener, Faster, Harder og Louder. Den plejer at stå til højre for de to hovedscener, sådan lidt for sig selv. Nu er den flyttet helt ned mod indgangen til camp-området i højre hjørne af festivalpladsen. God plads til scenen, og publikum og lyden driller ikke længere de to hovedscener. Godt fundet på. Thundermother havde et kæmpe publikum og leverede deres sædvanlige show med tung rock.

Senere kunne vi så nyde dagens andet danske indslag. Mercyful Fate. Det var fuldstændig samme show som på Copenhell i juni måned, bare i solskin her først på aftenen. King Diamond var i hopla og fik introduceret bl.a. 'Evil' med, at det er en af de sange, som Metallica har lavet et cover af. De, Metallica, har faktisk hygget sig med en ret stor del af de sange, som Mercyful Fate denne torsdag aften trakterede Wacken Open Air med.

For Mercyful Fate er en institution i metal. Ikke kun dansk metal. De har inspireret generationer af bands, og denne koncert var meget lig den på Copenhell. Veloplagte musikere, hvor Kongen selv danser rundt med sit knoglekors af et mikrofonstativ og leger luftguitar, som var han stadig bare en teenager på drengeværelset. 

Og det er lige før, han så kunne have lyttet til vinyler med Judas Priest dér tilbage i halvfjerdserne. Pudsigt nok aftenens hovednavn på Wacken Open Air 2022 denne glohede torsdag. Da Rob Halford og co. gik på scenen havde temperaturen heldigvis taget et dyk, og præcis ligesom Judas Priest gæstede Copenhell, lige så forudsigeligt var det, at musikken blev spillet godt mens Halford selv kniber de høje toner af.

Al kritik forstummer dog i det syn, vi selv er en del af, foran hovedscenen. Festivalpladsen er fyldt til bristepunktet. Trods 50 år i gamet, en stemme, der har set bedre dage og et par årtier, hvor de i ny og næ har truet med at lade sig pensionere, så står publikum trofast og brøler med på 'You've Got Another Thing Comin', 'The Sentinel', 'Painkiller, 'Hell Bent for Leather' og 'Breaking the Law'. Judas Priest er ligesom Mercyful Fate en institution i genren. Det trofaste publikum tog sig torsdag aften tid til at knæle for præsten og hylde dennes plads i metalhistorien. Vi har set dem bedre, også på Wacken, hvor vi i 2011 gav dem 666, men ligesom resten af de nok 60 - 70.000 fremmødte valgte vi at kippe med hatten og takke for tro tjeneste. 

Derefter kunne vi drible ned i de teltene og komme i posen ovenpå en varm, men glædelig gensynsdag med Wacken Open Air.