Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

WMMF 2022 - Fredag

Updated
Witch Cross 1
Witch Cross 2
Craft 1
Craft 2
The Rite 1
The Rite 2
Søren Andersen
Impalers 1

Vinteren begynder tidligt i Fredericia i år med Winter Metal Magic Festival 2022, som løb af stablen fredag og lørdag i efterårsferien. Allerede på førstedagen var stemningen i top.

Kunstner
Titel
+ Craft + Witch Cross + Impalers + The Rite + Søren Andersen
Spillested
Dato
21-10-2022
Koncertarrangør
Fotograf
Jacobh Hansen

Eksercerhuset i den nedlagte Bülows kaserne lagde rammer til begivenhederne for Metal Magic Festival Winter 2022 og der var et stort fremmøde allerede tidligt om fredagen. Lige fra starten var der godt gang i fadølshanerne og Eksercerhuset emmede af stor forventning. Og det selvom det var tidligt på eftermiddagen med første band på scenen klokken 16.

Efter tre års fravær og orlov fra metalscenen var Impalers samlet for en programsat enkelt optræden. Der blev taget godt imod Impalers thrash. Bandet virkede sultne på at fyre den af igen, og det blev da også fremført, at bandet påtænker at komme med mere de kommende år. Det vil være meget velkomment.

Impalers 2

Næste optrædende var lokale verdensstjerne, guitaristen Søren Andersen med trio. Det instrumentale sæt var vel til tider at betegne som værende i periferien af metalgenren. Men musikken blev fremført med stor ekvilibrisme og fremragende lyd og Søren Andersen fik vist, at han har inspiration fra såvel Blackmore og Van Halen med i rygsækken.

Tredje band om fredagen var italiensk/danske black/doom metal band The Rite. Black metallen kommer dog mest til udtryk ved, at det er Ustumallagam fra Denial of God, der står for vokalen. Uden ham ville der i højere grad være tale om et doom metal band med inspiration fra de tidlige halvfjerdsere som i den grad oser af, at bandet har hørt og ladet sig inspirere af noget rigtig gammelt Black Sabbath. Men The Rite fik fyret et rigtig fornuftigt, stramt sæt af, som faldt i publikums smag. Det var et alsidigt program med stort set alle stilarter, der blev præsenteret på førstedagen om fredagen.

Som fjerde band på scenen var det helt traditionel heavy metal fra firserne, der stod for tur. De gamle veteraner fra Witch Cross var endnu en gang at finde på et Metal Magic Festival-arrangement. Denne gang dog i en lidt udvidet form, idet den oprindelige forsanger Alex Savage – også kendt under navnet Alex Nyborg Madsen – gæstede på tre sange. Det var til en bragende velkomst fra publikums side, der viser, at den traditionelle heavy metal stadig har sit tag i Metal Magics publikum. Alex Savage meddelte, at han følte sig hensat til 1984, men at det nok den gang var publikummernes fædre eller mødre han havde optrådt for. Hvis han kiggede ud over publikum, når lyset var tændt, ville han dog nok erkende, at det var en overdrivelse. Den gennemsnitlige Metal Magic-festivalgænger er ikke længere teenager, selv om det nok er de færreste, der rent faktisk havde været til Witch Cross koncerter i midtfirserne. Men der er måske ved at være behov for nyt blod på tilskuerpladserne til metalgenren? Man havde valgt at lade Alex Savages gæsteoptræden foregå som duetter med nuværende forsanger Kevin Moore. Det fungerede faktisk ganske godt og gav en lidt mere festlig optræden, end hvis der skulle være skiftet frem og tilbage bag mikrofonen.

Witch Cross

Næstsidste band fredag aften bøde igen på stilskifte. Svenske Craft stod for endnu en omgang black metal. Men ligesom The Rite ikke helt i den rendyrkede form. Hvor The Rite skeler til doom, er Craft i nogen grad inspireret af ”ren” metal og thrash. Bandets optræden på dette års WMMF var sådan set udmærket, uden at det efterlod det helt store indtryk.

Fredagen blev afsluttet som det begyndte: med en omgang thrash. De tyske thrash-legender Sodom stod for at lukke og slukke førstedagen. Det lod dog noget vente på sig, da bandet gik på scenen med en halv times forsinkelse. Det var lidt ærgerligt, da det formentlig betød, at flere måtte gå midt i sættet for at finde sovested eller transport hjem. Koncerten med Sodom er anmeldt andetsteds.

Alt i alt var det en fornem førstedag på årets Winter Metal Magic Festival. På trods – eller på grund – af det varierede line-up, var der mange gode oplevelser at varme sig på inden andendagen.

Menu