Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Top 5: Sådan kommer du gennem sommerferien med ASMR

Updated
Top5ASMR

Kender du det der med at have brug for en pause? Selv i en sommerferie kan der være brug for det – vi har samlet et par aktuelle fif!

Dato
26-06-2023
Forfatter

Sommerferien står for døren. I hvert fald for dem af os der har valgt at lægge ferie der – eller af staten er blevet dikteret til det. Måske har du allerede holdt ferie? Eller måske arbejder du igennem og sparer kortisol op til ufrivillig ferie senere hen?

Alle har brug for at koble af, og skulle du i ferien alligevel støde på forstyrrende elementer, har vi samlet fem bud på den rette metalliske ASMR at genetablere balancen med.

1.Altarage
Du har netop fået hue på. Fremtiden er lys, og dine forældre har lige foræret dig en Kay Bojesen-abe. Den er grim, du er sej, men også godt opdraget, og du kan jo altid lakere den i “vantablack”, så den passer ind i dit mørkekammer.

Find ro, god stil og helbredelse med Altarages nye, og fænomenalt lækre EP ‘Cataract’.

2. Mite
Du er i lære, og mens dine tidligere folkeskolekammerater fiser rundt i lastbiler og laver larm, har du allerede været tre år på det private arbejdsmarked som fuldtidsansat, der betaler skat – mens de gennem staten har været på overførselsindkomst. Du hviler godt i det, meeen.. Ærligt nok, så ser den fest altså også ret fed ud!

Du må “keep your cool” og eventuelt putte denne beroligende single fra danske Mite i ørerne fra det kommende album ‘Relentless’.

3. Suffering Quota
Du har sommerferie i det danske, og endelig har du 24 timer i døgnet til at være sammen med børnene og partneren. Kvalitetstid. Og hvor beroligende er det ikke også f.eks at være vågen flere gange gennem natten til babygråd og blive vækket af en 4-årig kl. 05.00 for at stå op og nyde sommeren med din morgengnavne partner, der ligesom dig selv lever med at høre soundtracket til “Frost” 26 gange, inden I kommer ud af døren. Afslappende nok.

Skulle du alligevel have brug for en pause indimellem, kan de hollandske grindcore-drenge i Suffering Quota godt anbefales, og det nye album ‘Collide’ er fortrinligt til den slags!

4. Massacred
Sommer. De lyse nætter tilbragt med familie og aldrende forældre, der hyggeracistisk skaber dejlig stemning på grillaftenen og satirisk bruger ordet “woke” om alting samfundsforandrende. Ret fedt. Måske fortæller de også, at den “store” by du er flyttet til, er "farlig" – at de selv har set det i nyhederne, eller at “der er for mange mennesker”, og at “det også er godt at komme hjem igen” når de har besøgt dig.

Det er da også dejligt at se dem!

Træk vejret dybt, put Massacreds nye album på. 'Pandemonium of Terror’, hedder det og det er ikke særlig godt, men ret fedt til den slags  – en rigtig hyggespreder; og oplagt DJ-materiale en rummelig aften på landet.

5. Gawthrop
Arh.. Naturen. Den danske, du ved.  De 15 % af landet, der stadig er natur og oprindeligt landskab på. Findes der egentlig noget bedre end at rive en sommerdag ud af kalenderen, og tage ud, hvor fuglene synger og brisen rensende frisker dig op og genoplader batterierne, mens en flåt gnaskende springer på dig i Tisvilde Hegn (eller Bornholm) for at suge dit blod og overføre encephalitis-virus til din krop, så du får hjernebetændelse? Det er ikke meget.

Fejr dine nyvundne kognitive færdigheder med sydkoreanske Gawthrops nyeste udspil ‘Deterioration’ – ægte råddenskab, og med en puls du lige kan følge med til.