Top 5 – Badekarsbops

badekar

Hvilke sange ville være passende at skråle med på i fra badekarret? Devilution har brugt tid på at besvare dette spørgsmål i denne uges Top 5.

Dato
10-10-2021

1. Black Sabbath – Children of the Sea

Altså titlen siger jo sig selv. Noget med havet, det er godt, når man ligger og bliver blødt op af velduftende, varmt vand. Sangen udmærker sig også ved at være den første sang Black Sabbath skrev efter Ozzy Osbournes exit. Og hvis Dios sprøde stemme over Tony Iommis sprøde riff ikke giver dig lyst til at synge i badet, ja så ved vi ikke hvad overhovedet giver dig lyst til at synge i badet. Måske er du bare ikke typen, der synger i badet? Det ændrer ikke på, at ’Children of the Sea’ burde være på din bade-liste.

 

2. Guttermouth – Pee in the Shower

Når det er undertegnede, der skriver Top 5’en skal der altid lidt punk på. I dette tilfælde fra Guttermouth og en fantastisk sang om, at bare fordi man tisser i brusebadet, betyder det ikke, at man ikke elsker sin kæreste. Tro det eller ej, men det her var faktisk den eneste Guttermouth sang jeg kendte i mange år, og ikke deres hit ’Superman’. Nogen havde sendt den til mig på MSN og jeg smed den herefter på en MP3-afspiller. Jeg tror jeg grinede over teksten de første 50 gange den kom op på listen. Hvor vi måske kan se igennem fingre med, at du tisser når du er i brusebad, så kan vi ikke anbefale at tisse, når du er i badekarsbad. Tak for tippet siger du? Du er velkommen.

 

3. King Diamond – Charon

Udover at være et godt ord at sige, så er Charon også navnet på kaptajnen på den lille båd, der fragter de døde over floden Styx. Hvis det ikke er dig, men for eksempel dit barn, der er i badekaret, så kan du eventuelt vise dine børn, hvordan den ansigtsløse bådsmand fragter de døde fra den ene side af badekarret til den anden. Min egen far fortalte mig faktisk historier om Charon som barn, fordi han skulle forklare, hvorfor sømænd altid har en guldørering (det er så de kan betale Charon for overfarten, skulle de gå ned med et skib). Jeg har overhovedet ikke taget skade. Det vil dine børn heller ikke. Og hvem ved, måske vokser de op og lytter til King Diamond. Hvis det altså er en god ting. Det bestemmer du.

 

4. Biffy Clyro – Bubbles

Biffy Clyro er måske et band, der deler vandene (pun 100% intended). Nogen mener at de spilder (wow, igen) gode riffs på alt for poppede sange. Andre har lidt større tolerance for musik, der ikke er pissevredt hele tiden. ’Bubbles’ har både riffet og det klistrende søde omkvæd, som vi kender fra Biffy. Så smid en lyserød badebombe med masser af bionedbrydelig glitter i din varme menneskesovs, så du kan nyde rigtige bobler i badekaret imens du lytter til skotsk stadiumrock.

 

5. No Doubt – Bathwater

Vi slutter af med No Doubts undervurderede sang om badekarsvand fra ’Return of Saturn’, der kom efter gennembruddet og inden det... omdiskuterede ’Rock Steady’-album. Sangen beviser, at Gwen Stefani er et lyrisk geni – og det er der måske ikke så mange der ved. Sangen er et spændende blik ind i et forhold, hvor kvinden accepterer, at manden ikke er ”ren” – altså er kvinden utro. Omkvædets sætning “But I still love to wash in your old bathwater” fortæller, at kvinden i sangen ikke rigtig kan få sig selv at skride heller. Sangen er super dope, men hvis du der læser med er i en lignende situation, så husk, at det er federe at bade i sit eget badevand end at være tvunget til at bade i andres. Forstår du hvad jeg mener? Både figurativt og sådan, ”in real life”. Tænk at en liste om badekarssange kunne blive så dyb, hva? Det er det vores Top 5’ere kan, baby.