Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Top 5 - Copenhell Blues

Populær
Updated
-XTJ4263-18-1498646849

Copenhell er ved at være slut. Det er måske meget godt. Eller er det? Vi ser på fem af de tanker, der rammer folk på sidstedagen af en festival.

Spillested
Fotograf
Jacob Dinesen

Copenhell 2023 går ind i den sidste og afgørende fase. Lørdagen. Hovednavnet er Guns 'N Roses og et show med både Axl Rose og Slash, vi ikke har set i Danmark siden Roskilde Festival i 2018.

Det er også fjerde dag af Copenhell. For nogle vil batterierne efterhånden være tømte. Eller tegnebogen. Vi ser på fem af de ting, man skal være opmærksom på når en festival slutter.

1. Tegnebogen
Fadøl til 57 kroner stykket, måltider, der koster i omegnen og ofte over 100 kroner samt transport til og fra Refshaleøen. For enkelte vågner man måske op lørdag og gør sig selv den frygtelige uretfærdighed ved lige at kigge på kontoen. Det skal man lade være med. Lev livet én dag mere og læg så betalingskortet på tøris de næste par uger!

2. Støvet
Trods en byge og lidt vind fredag eftermiddag, så har Copenhell 2023 været en tør og varm omgang. Hver eneste gang, der er igangsat en mosh- eller circle-pit, så hvirvles der en tyfon af betonstøv op, som så sætter sig alle tænkelige og utænkelige steder i og på kroppen. Det bliver rart at komme hjem til et langt bad, hvor man kan få bugt med en af bivirkningerne ved at være på festival på betonunderlag.

3. Fødderne
Samme underlag kan også have en vis påvirkning på fodtøjet. Det er hårdt og festivalområdet er betragteligt udvidet de senere år. Så er man en af de typer, der både ser og hører musik på den store Helviti-scene, men også nyder de mellemstore og små bands på de tre andre scener, så får man gået mange kilometer ude på Refshaleøen hver dag. Er man ikke vant til at gå 5 - 15 kilometer hver dag, så kan bentøjet godt begynde at klage lidt over den belastning, kroppen på ingen måde er vant til. Så søndagen bliver rar at bruge med benene oppe og reflektere over festivalens højdepunkter.

4. Højdepunkterne
For lige om lidt er det slut. Før vi får set os om takker og bukker Axl Rose efter halvanden times firserrock. Afsky, Demon Head og Kellermensch indtager de tre mindre scener og lukker Copenhell 2023 ned. Tilbage står vi med minderne fra endnu en festival i hovedstaden. Mange gode og dårlige koncerter, hyggelige stunder med vennerne, fællesbrøl, krammere og headbanging. Lørdag er sidste chance for at vride nogle mindeværdige øjeblikke ud af dette års Copenhell.

5. Omverdenen
Efter fire dage på Copenhell kan det godt føles som at leve i en boble. I går aftes var der vist nok herrelandskamp lige på den anden side af vandet i Parken. Danmark vandt faktisk en kvalifikationskamp i fodbold. Det amerikanske band Rivers of Nihil har udsendt en ny single. Der har været Folkemøde på Bornholm. Verden foregår stadig, selvom vi har været på festival i fire dage. Lige om lidt skal vi tilbage til familier, arbejde og hverdag. Men først skal vi indtage den sidste dag på Copenhell og vride det sidste ud af de fire dage med det fællesskab, vi har i metalmiljøet. Du kan bruge formiddagen på at lade op sammen med førnævnte Rivers of Nihil og deres nye nummer 'The Sub-Orbital Blues'.