Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Top 5 – Core 2021

Populær
Updated
Mugshot

Vi skriver 2021 og dørene er slået op for endnu et spektakulært core-år. I samarbejde med Dude Manors ukronede Captain Core, Christian Otte, bringer Devilution et forkromet overblik over, hvilke fem core-bands du især skal kigge efter i 2021.

Kunstner
Titel
+ Spiritbox + Darko US + Left to Suffer + Mugshot

Det er godt og vel et år siden, at vi opfordrede dig til at kontormoshe din chef til lyden af nosse-musik. Siden da har det været svært at vise kaptajnen kaffemaskinen med hælen i ansigtshøjde – ikke kun fordi, at du slet ikke må være på kontoret, men også fordi alt for mange metalcore-bands efterhånden lyder som radiovenlig nu-metal anno 2000. Det skal rive i underlivet, ikke trække i tårekanalerne – med mindre du er dykket lidt for dybt, og dit ansigt uhensigtsmæssigt har ramt din m8s knæ.

Frygt ej, vi har igen været nede i fitten og testet potentiel 2021-core (slap af, de tunge drenge har altid adgang til muskelfabrikken!). Vi har presset fem numre med solid core ud af bænkpressen. Tråd der går lige i dine guns. Ingen musikvideoer bygget op om lyserøde farveskalae, ingen Oli Sykes der ikke kan synge rent, kun brutal lyd, der kan bruges til at tackle idioterne fra Men In Black med knytnæverne i nyrehøjde. Hvis coronavirussen ikke allerede har fået dig ned med nakken, så skal de her bands nok gøre det!  

1. Pupil Slicer
Mathcore møder grindcore, og det hele er smadret på bedste vis. Trioen er fra UK, så man forstår jo så udmærket, at det hele er lidt aggressivt. I 2019 udgav bandet en split med Sense Offender, hertil en single i 2020, og så har englænderne ellers smadret 2021 i gang med ‘Wounds Upon My Skin’.

Debutpladen udkommer i marts, og førstesinglen lyder som bål og brand. Lyt og lær, det er rent proteinpulver til næsen. 

For fans af: Code Orange, Converge og Dillinger Escape Plan2. Spiritbox
Canada kan noget med god musik. Céline Dion, Bryan Adams og Spiritbox. Alt er godt. Hvis du ikke på nuværende tidspunkt kender til Spiritbox, må din internetadgang være usædvanlig begrænset. Trioen har løbende spyttet singler ud siden 2018. Specielt ‘Holy Roller’ har givet en del opmærksomhed (what a fucking banger!). Det sagt, er niveauet generelt højt, og stort set alle singler er værd at give et lyt.

Forsanger Courtney LaPlante og guitarist Michael Stringers fortid i Iwrestledabearonce fornægter sig ikke. Spiritbox' musikalske udtryk spænder bredt og er typisk ret kaotisk. Fra melodisk, emo-orienteret metal til tonsetung deathcore, på en bund af prog og djent. Der er plads til det hele, og det lyder bedre end det meste – fight us! Spiritbox' kommende fuldlængdedebut kunne nemt blive et af årets helt store overraskelser.

For fans af: Iwrestledabearonce, Make Them Suffer, Jinjer3. Darko US
Når Tom Barber ikke slår sig løs som forsanger i Chelsea Grin, hygger han sig som vokalist i tech-deathcore-bandet Darko US side om side med trommeslager Josh Miller, der tidligere tævede løs i Glass Cloud og nu gør det i Emmure. Det samarbejde har hidtil medført en række singler og en enkelt EP i 2020, og det hele lyder bedre end alt, hvad Emmure og Chelsea Grin har udgivet. Til sammen. (Wowowow, sådan taler vi altså ikke om 'Speaker of the Dead', 'Look at Yourself' og 'Hindsight' her! – Dude Manor red.)

2021 er startet med endnu en single i form af en solid emo-banger: ‘Donna’ er, noget atypisk i forhold til bandets ellers smadrede tech-core-kompositioner, et dejligt vidnesbyrd om diversitet og alsidighed. Det sagt, rykker et nummer som ‘Insects’ sgu hårdt.

For fans af: Glass Cloud, Chelsea Grin, Alphawolf4. Left to Suffer
“Left to Suffer” er ikke kun den måde, vi efterlader vores biceps efter endnu en ubarmhjertig bryst-, skulder- og armdag i fitnesscentret (findes der andre muskelgrupper?) – nej, det er også navnet på et upcoming core-band, som vi spår store chancer i 2021! Atlanta-bandet har et fundament af downtempo deathcore men låner gerne fra nærliggende genrer og gør det betydeligt bedre og mere fængende end så mange andre.

Bandet udgav et brutalt mini-album i 2020 og lægger brandvarmt fra start her i 2021 med en strid banger i form af ‘Anger’, der er lige så hidsig som sit navn. De er begyndt at snige lidt flere nu-metal-elementer ind, fx hviskende crazy-guy-about-to-snap-vokaler, men gør det uden at gå på kompromis med den deathcore-lyd, som de etablerede sig med.

For fans af: Filth, Spite, Traitors


 
5. Mugshot
Hvert år byder på et band, der har potentialet til at blive de nye breakouts inden for den mere klassiske hardcore-stil, og i 2021 spår vi, at det kunne være Mugshot, hvis de spiller deres kort rigtigt. Det er pissed off-hardcore på den moderne måde, som Knocked Loose, Kublai Khan og Varials gør det, og hvis Mugshot kommer med på de rigtige tours i det kommende år (God willing), så bliver du hurtigt den skarpeste dude i pitten, hvis du repper dem i dit merch-game (størrelse XXL, selvfølgelig).

Det canadiske band har eksisteret nogle år og allerede udgivet en enkelt plade i 2016, som ikke umiddelbart gjorde det store nummer ud af sig. Nu virker det dog som om, at muligheden byder sig for det store gennembrud på core-scenen. Mugshot er din ven, hvis du kan lide en skarp, samfundskritisk pen og en solid kombination af hardcore og metalcore – sød, smadret core, som man uundgåeligt får lyst til at sætte et par PR’er til nede på bænkpressen.

For fans af: Knocked Loose, Varials, Left BehindDu skal selvfølgelige ikke snydes for en dansk opdatering. Herhjemme har vi desværre en tendens til lidt for ofte bare at kopiere trends fra udlandet, der allerede har peaket (vi har efterhånden nok musikvideoer med fire-fem dudes, der står og spiller Architects-riffs i et rum med noget farvet lys), men der er som altid et par lyspunkter! Her glæder vi os især til at høre Ghost Iris tæske løs. ‘Paper Tiger’ er en virkelig solid og lidt uventet banger, der skubber kvartettens lyd og skaber store forventninger til den kommende fjerde fuldlængdeudgivelse, ’Comatose’. 

Mon ikke også vi kan forvente at høre mere fra Rot Away. Dét er god nos! Vi krydser på tværs og river jern fra gulvhøjde og højere end de fleste.