Top 5 - Fiktive bands

Abba

Hologram-dit, hologram-dat – det er sært, når virkeligheden overgår fantasien. I denne uges Top 5 ser vi på fem fiktive bands, der trods alt stadig slår svensk vanvid.

ABBA tager på tourné, uden at tage på tour. Det er smukt. Så kan vi pænt stå og se på de såkaldte ABBAtars som en anden flok ABBAretards. Ikke at der er noget nyt i dét. Vi husker vel alle Michael Jackson, 2Pac og, ej at forglemme, Dio i hologramform sammen med Dio’s Disciples. Nogen af os var sågar så “heldige” at opleve sidstnævnte lort på Wacken. Den virkelige verden byder igen og igen på de bedste historier, som end ikke den fiktive verden kan slå. Men vi prøver alligevel. Vi har gravet fem fiktive bands frem, som til enhver tid kan slå det pinlige forsøg på at høste gryn på nostalgi, som ABBA og Dio er i hologramform.

1. Fvll Hovse/Everybody Loves Satan/The Brady Bvnch/Familien Addams for voksne
Oprindeligt en finsk webcomic om en satantilbedende kernefamilie, komplet med hele kvlt-æstetikken som afsæt i deres dagligdag, set gennem den sort/hvide linse. Efterhånden udviklede deres monokrome univers sig til også at omfatte faderens band af samme navn.2. How do you like your coffee? Death.
Verdens sjettestørste økonomi behøver ikke den store introduktion. Fænomenet Dethklok, udsprang fra Brendan Smalls krøllede hjerne i 2006 og forandrede metallen for evigt. Muligvis er det umage band kompetente musikere, men er på alle andre punkter både ignorante og hjælpeløse. Alting er mest metal, hele tiden, og der findes ikke den ting, der ikke kan skrives et hit om.3. Symphonic post-apocalyptic reindeer-grinding Christ-abusing extreme war pagan fennoscandian metal
Hvis du synes, det lyder bekendt, så er det nok, fordi vi for et par måneder siden endelig fik set den finske road movie ‘Hevi Reissu’. Skydegale nordmænd, rensdyr og verdens bedste photoshoot danner rammerne for en drøm om at spille for et rigtigt publikum. Der skal bare lige skrives en sang.4. Død og pine
I skovene udenfor en søvnig lille by i New Zealand fjoller en gruppe teenagere rundt i corpse paint og prøver at spille metal. Ad omveje får de fingrene i et dæmonisk nodeark, der forvandler byens indbyggere til blodtørstige zombier. Det er nu op til vores udstødte helte og deres venner at redde verden fra ondskaben selv, bevæbnet med alt fra skarpslebne økser til massive dildoer  – og et heftigt soundtrack.5. Spinal Tap - more like that’s a wrap!
Man kan ikke lave en top 5 over fiktive bands uden at inkludere Spinal Tap. Det fiktive band fra Rob Reiners ‘This Is Spinal Tap’. Dokumentaren, der tager tykt pis på alle de højhellige tanker, vi har om heavy metallens koryfæer. Ud over at være ganske morsom, sætter filmen også standarden for alle nutidige bands – ikke mindst deres trommeslagere, der simpelthen bør forsvinde på mystisk vis. Et pænt nik til datidens overforbrug af tøndebaskere. Those were the days!Så langt så godt, inden du kaster dine hårdt tjente gryn ud på computerteknik og Benny Anderssons pensionsopsparing, så spørg lige dig selv, om ikke du hellere skal købe Blå Thor for pengene, og opleve/genopleve et af ovenstående bands?