Top 5 – Guitarsejhedsbarometer

guitar-shapes-d-drawing-different-47628302

Hvordan vælger man den rette guitar, når man spiller i et metalband? Efter sejhed! Derfor er det nødvendigt med en rangliste af guitarens forskellige former.

Forfatter

Selvom trommeslageren traditionelt set løber med flest groupies, er rollefordelingen i et band altid, at guitaristerne er de sexede, smukke og yderst tiltrækkende. Bassister slæber gear, sangere brænder ud, og keyboardspillere fyres, men altså: guitaristerne stråler af riff og sex.

Alligevel er det ikke lige meget, hvilken guitarmodel som vælges af de seksstrengede tryllekunstnere, og som en guide til disse og til publikum, bringer vi her det objektivt sande guitarsejhedsbarometer.

Vi starter med plads nummer 0 og peger på den akustiske guitar, som er stærkt efterfulgt af Telecasteren, og derefter:


1. Den runde
Den bløde guitar, den pæne form. Den som Slash bruger, men som han ikke selv orker at se på, og derfor skjuler sig bag nudelhår og hat. Den giver kun almisser til en guitarists sejhed og kræver umådelige mængder af attitude fra musikeren. Mærkatet Gibson fører an på denne sidsteplads.

Slash and his 58 Les Paul Standard 770x424


2. Den slanke
Som oftest en Fender men Ibanez, ESP, Schecter og alle mulige andre obskure mærker har kopieret looket med den slanke krop, der ligner en stressbold klemt på midten. Let at kaste, hvis man spiller i Iron Maiden, og brænder godt i hænderne på Hendrix. Den er elegant, den kan sweepes, shreddes og guitargøgles, særligt hvis man er Yngwie J. Malmsteen, men den kan også være lidt kedelig og anonym (altså guitaren – ikke bilen eller Yngwie J. Malmsteen).

Malmsteen 2


3. Den kantede
Den er grim, den er fjollet og barnlig eller i bedste fald umoden. Altså alt det rigtige i heavy metal. Kun guitarister med karisma og helvede i blodet kan bære sådan en satan. BC Rich er førende her, men også Dimebag Darrells Dean-signaturmodel kan stikke i alle retninger.

Bc RICH


4.    Den skarpe
Gibson Explorer, Ibanez Destroyer, Gibson Firebird. En deform stjerne måske, men også et uhyrligt monster. Den sparker et riff, der stjæler et rampelys, den ejer en musikvideo. Gør en frontmand usårlig. 

Destroyer Explorer

5.    Den spidse
En Flying V! Det ultimative våben. Den uovervindelige økse. Den er en pil, et missil, en erigeret penis. Power-stands og fod på monitor er unødvendige tricks for en guitarist, der har hænderne på dette højdepunkt af moderne design-historie. Ikonisk som PH-lamper, Tintin-raketten og Apples æble. Den er skabt til blues-guitarister, fordi de som de første seksstrengs-helte hidkaldte djævelen.

Flying V

Boblere: Batman-fly-guitaren.
Er totalt no-go medmindre du er ham fra AC/DC. Det er du i øvrigt ikke, for han kan ikke læse dansk, og var derfor aldrig nået helt til vejs ende i denne tekst. Du er heller ikke Toni Iommi!

angus young gibson sg1400x1050